PRETUKLI GA IZ ČISTA MIRA Maloletnici se BRUTALNO IŽIVLJAVALI nad BESKUĆNIKOM kod Vukovog spomenika
Foto: Zorana Jevtic

Nesrećni čovek zasmetao huliganima

PRETUKLI GA IZ ČISTA MIRA Maloletnici se BRUTALNO IŽIVLJAVALI nad BESKUĆNIKOM kod Vukovog spomenika

Crna Hronika -

Beskućnik Miroslav Gligorić (55) brutalno je isprebijan po celom telu u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika u Beogradu, jer je zasmetao huliganima!

Policija je uhapsila M.S. (17) i V.S. (16) iz Beograda zbog sumnje da su bez ikakvog povoda šutirali i udarali čoveka koji se obreo na ulici, zbog čega je zadobio brojne prelome i podlive i u kritičnom stanju završio u bolnici!

Gligorić je hitno prebačen u Urgentni centar i lekari se bore za njegov život.

Incident se dogodio u nedelju oko sedam ujutru u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika. Uhapšeni nasilnici su u to vreme krenuli kući iz noćnog provoda. Kad su videli čoveka koji je ležao na kartonima i spavao, nasrnuli su na njega iz čista mira i počeli da se iživljavaju. Očevici nemilog događaja kažu da je beskućnik nadrljao ni kriv ni dužan.

Foto: Filip Plavčić
Foto: Filip Plavčić

"Tog čoveka sam viđao i ranije pored spomenika. Čuo sam da je napustio prihvatilište za odrasle u Beogradu, ali nije imao gde da se skloni i potucao se po ulicama. Ostao sam zatečen kada sam uočio da mladići maltretiraju jadnog čoveka. Svedok sam mučne scene u samom centru grada...Dvojica maloletnika su ga šutirala i razbacala kartone na kojima je ležao, a onda nastavila da ga udaraju pesnicama po glavi. Neko od prolaznika je odmah pozvao policiju, koja je uhapsila siledžije", rekao je jedan do svedoka.

Maloletnici su privedeni na saslušanje kod tužioca za maloletnike i protiv njih će biti pokrenuta istraga zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih povreda.

"Mladićima su oduzeti garderoba i predmeti koje su imali kod sebe, jer je i na njima bilo krvi nesrećnog čoveka. Stvari će biti čuvane kao dokazi. U nastavku istrage će biti urađene analize krvavih tragova radi provere da li se poklapaju sa otiscima i uzorcimna DNK koji su nađeni na garderobi beskućnika", kaže izvor blizak istrazi.

Podsetimo, 12. decembra u Novom Sadu maloletnik od 12 godina je zapalio beskućnika. On je tada bez ustručavanja priznao zločin.

ZAPALIO BESKUĆNIKA: Majka dečaka ubice provela samo jedan dan u zatvoru

(VIDEO) PISAO, RECITOVAO, POMAGAO BOLESNOJ DECI Ovo je POTRESNA priča BESKUĆNIKA kog je spalilo dete

EPILOG STRAVIČNOG ZLOČINA U NOVOM SADU: Maloletnik zapalio beskućnika, a evo ko će odgovarati

DETE ZVER: Bilo mi je dosadno, zapalio sam čoveka iz zabave!

EKSKLUZIVNO KURIR SAZNAJE Dečak koji je zapalio beskućnika: DOŠLO MI JE TAKO

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track