Najnovije vesti

SVIREPO UBISTVO ANĐELINE STEFANOVIĆ (3): Tužilaštvo traži 40 godina robije za Vladicu Rajkovića
Foto: D.I.

Zaječar

SVIREPO UBISTVO ANĐELINE STEFANOVIĆ (3): Tužilaštvo traži 40 godina robije za Vladicu Rajkovića

Crna Hronika

ZAJEČAR - Više tužilaštvo u Zaječaru zatražilo je danas od suda da Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva trogodišnje devojčice Anđeline Stefanović i još 15 godina zatvora jer ju je silovao.

Pored toga, tužilac je tražio i da sud izrekne još 10 godina zatvora Rajkoviću za ubistvo Dragane Stanković koje je izvršio nekoliko godina ranije.

Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković tražila je maksimalne kazne za Rajkovića - 40 godina za ubistvo Andeline i 20 godina za silovanje.

MONSTRUM PROMENIO ISKAZ: Rajković sad tvrdi da nije ubio malu Anđu, MAJCI deteta POZLILO

Po našem zakonu je međutim, moguće da sud izrekne jedinstvenu kaznu od ukupno 40 godina zatvora za sva krivična dela, jer naše pravo ne poznaje "sabiranje kazni".Objavljivanje presude zakazano je za 4. april u 13 časova, saopštila je danas Fondacija Tijana Jurić najavljujući da će ovaj slučaj ispratiti do kraja, a da će zatim u javnost izaći sa zahtevom da se uvede kazna doživotnog zatvora.

MONSTRUM SE PRAVI LUD: Vladica se ne seća da je silovao Anđelu (3)!

Branilac Rajkovića je u završnoj reči predložio sudu da njegovom branjeniku ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti "jer je bio pod dejstvom alkohola".

KURIR TV: Počelo suđenje ubici male Anđeline u Zaječaru!

Rajković (28) je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao.

On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice - da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.

Takođe je negirao da ju je silovao.On je optužen da je devojčicu odveo je do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskihkuća i tu je u jarku silovao.

Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

PORODICA UBICE IZ ZAJEČARA: Mislili smo da je oteo devojčicu da bi je prodao i vratio dugove!

OVIM PUTEM JE MONSTRUM ODVEO MALU ANĐU: Igrao se s njom na rođendanu, a potom je ubio!

IZOPAČENA SVEST MONSTRUMA IZ ZAJEČARA: Anđelina (3) me je volela, a i ja nju?!

DA LI JE OVO PRVI SERIJSKI UBICA U SRBIJI: Vladica (28) pored male Anđe (3) ubio još dve žene?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...