PRESUDA ZA UBISTVO VOJE ŠRKBIĆA: Dušan Buha (26) osuđen na 18 godina robije za ubistvo narko-bosa
Foto: Sladjana Stojanović

Viši sud u Novom Sadu

PRESUDA ZA UBISTVO VOJE ŠRKBIĆA: Dušan Buha (26) osuđen na 18 godina robije za ubistvo narko-bosa

Crna Hronika -

NOVI SAD - Dušan Buha (26) iz Bačkog Dobrog Polja, koji je ubio najvećeg novosadskog narko-bosa Vojislavu Voju Škrbića iz Kaća osuđen je za teško ubistvo na 17 godina i za krivično delo neovašćeno nošenje oružja na 2 godine, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu u trajanju od 18 godina.

Miloš Buha, koji je u bekstvu i kome se sudilo u odsustvu, osuđen je na 15 godina zatvora.

- Kazna za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo minimalna je 10, a maksimalna 40 godina zatvora. Sud je u gabaritima doneo odluku, gde Dušana osuđuje na 17 godina za ubistvo pokojnog Škrbića. Miloš koji je i dalje u bekstvu, dosta je pomogao Dušanu u izvršenju teškog ubistva, tako što je on prvi prišao ubijenom, počeo da priča sa njim, sakrivši na taj način Voji da može da vidi šta Dušan radi - obrazložio je sudija Miroljub Novičević.

Dušan Buha i Vojislav Škrbić
Dušan Buha i Vojislav Škrbić

Inače, treba napomenuti da novosadski Viši sud, od početka je prilikom dovođenja Dušana Buhe uz zatvora sa Klise, bilo dignuto na najvišem nivou bezbednosti. Buha je dovođen sa buhagijama na nogama, pa čak ni u samoj sudnici mu nisu skidane.

Pored zatvorske straže, obavezno su bili prisutni i policajci Interventne, kao i predvodnici saovraćajne policije. Kako nam je ranije rečeno, bezbednost je podignuta na najviši nivo, jer je procenjeno da bi Buha mogao da pokuša da pobegne kao i da je osumnjičen za teško ubistvo kome preti 40 godina zatvora.

Buha će ostati upamćen i kao jedini osuđenik koji je imao toliko obezbeđenje.

- Do sada u našem sudu nijedno suđenje nije bilo uz ovakvo obezbeđenje - rekao nam je jedan od sudskih stražara. Advokat Dušana Buhe, najavio da će ponovo uložiti žalbu, jer smatra da je visoka. Podsetimo, Vojislav Škrbić ubijen je u restoranu „Gondola“ u centru Novog Sada 22. maja 2014. godine, kada je Dušan na njega ispalio dva hica, pred gostima, a zatim napustio lice mesta.

(Slađana Stojanović/Foto: Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track