NEUTEŠNI RODITELJI RADNIKA KOGA JE USMRTIO STUB: Joj, tugo moja! Ništa ne može da nam vrati sina
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Marko Popović će danas biti sahranjen

NEUTEŠNI RODITELJI RADNIKA KOGA JE USMRTIO STUB: Joj, tugo moja! Ništa ne može da nam vrati sina

Crna Hronika -

Elektromonter Marko Popović (25) koji je poginuo kada je na njega pao betonski stub usmrtivši ga na mestu, biće sahranjen danas na groblju u Divcima. Roditelji neutešni.

"Našeg sina ubili su nečiji nemar i javašluk. Betonska bandera, na kojoj je u tom trenutku radio, odjednom je pala, a Marko je na mestu ostao mrtav. Umesto na propisanu dubinu, stub je bio plitko ukopan. Zbog nečijeg grubog propusta, sinu umesto svadbe spremamo sahranu...", slomljen tugom priča Slobodan Popović, čiji je sin Marko (25), iz Divaca kod Valjeva, poginuo u ponedeljak, dok je sa kolegama u selu Brangoviću radio na održavanju niskonaponske elektromreže.

TEŠKA TRAGEDIJA KOD VALJEVA: Elektromontera betonski stub ubio na mestu

Angažovan na petogodišnji ugovor, Marko je radio kao elektromonter u valjevskoj Elektrodistribuciji.

Neprekidno se, kažu roditelji, nadao da će dobiti stalni posao.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Nažalost, Marko nije dočekao da dobije rešenje za stalno zaposlenje", kaže Slobodan i nastavlja: "Stub, koji je visok devet metara, po propisu mora da bude najmanje metar i po ukopan u zemlju. Međutim, betonska bandera koja je Marka usmrtila bila je ukopana samo pola metra i to, nažalost, nije jedini slučaj. Privatnici koji rade za Elektrodistribuciju, da bi se što pre obogatili, stubove ukopavaju na metar dubine, a rupe zalivaju sa samo 30 odsto betona od potrebnih količina. To tvrdim odgovorno, kao neko ko 36 godina radi kao električar u Elektrodistribuciji u Valjevu."

U dvorištu porodične kuće razapet šator, neprekidno dolaze meštani, rodbina, Markovi drugovi, kolege... Jecaji, tuga. Marko će biti sahranjen u sredu na groblju u Divcima.

"Joj, tugo moja", kroz suze progovara majka Ivanka.

"Pre nekoliko dana, Marko je saznao da će postati ujak, jer je naša ćerka, njegova sestra Marija, u drugom stanju. Bio je presrećan, radovao se zbog toga. Čekao je i da on dobije posao, pa da se ženi... 2

Marko je sa devojkom živeo u iznajmljenom stanu u Valjevu. Mesečno, na ugovor, u Elektrodistribuciji primao je svega 35.000 dinara, pa je morao da radi i privatno, da bi se skućio. Uštedeo je nedavno da kupi auto...

"Ništa ne može da nam vrati sina", kažu roditelji, dodaju "najmanje što možemo, što njemu, ali i ostaloj deci dugujemo jeste da saznamo ko je odgovoran za Markovu smrt, da se tragedija ne ponovi.

(Večernje novosti)

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track