Vehabija Jašarević poštuje samo sud Alaha

Sarajevo

Vehabija Jašarević poštuje samo sud Alaha

Crna Hronika -
Jašarević je iz automatske puške ispalio 105 metaka na zgradu ambasade u Sarajevu i tom prilikom ranio pripadnika obezbeđenja zgrade Mirsada Velića

SARAJEVO - Vehabija Mevlid Jašarević, koji se tereti za teroristički napad na zgradu ambasade SAD u Sarajevu prošlog oktobra, ponovio je da ne priznaje zakone koje donose ljudi, već samo "sud Alaha".

On je tokom suđenja dva puta odbio da ustane pred sudijom, a tek nakon pauze i ubeđivanja pristao je da skine tradicionalnu vehabijsku kapicu, preneli su sarajevski mediji.

Tužilaštvo je ranije najavilo da će izvesti 39 svedoka i više od sto materijalnih dokaza, među kojima su i video-snimci terorističkog napada na ambasadu, kao i Jašarevićeva oproštajna poruka.

Jašarević je iz automatske puške ispalio 105 metaka na zgradu ambasade u Sarajevu i tom prilikom ranio pripadnika obezbeđenja zgrade Mirsada Velića.

Centar Sarajeva Jašarević je držao u blokadi oko 45 minuta, dok ga u nogu nije pogodio i onesposobio snajperista MUP-a Kantona Sarajevo. Optužnicu protiv njega podiglo je i američko Ministarstvo pravosuđa i ona se sastoji od 10 tačaka, a ako bi Jašarević kojim slučajem bio optužen po svim tačkama, dobio bi robiju dugu sto godina.Jašarevićev advokat Senad Dupovac izjavio je ranije da je njegov šitćenik u očekivanju suđenja počeo da piše knjigu, da je napisao već 30 stranica i da je od njega očekuje da mu nađe izdavača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja