Najnovije vesti

PREINAČENA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Krasiću 15 godina robije za ubistvo navijača
Foto: Nebojša Mandić

Apelacioni sud

PREINAČENA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Krasiću 15 godina robije za ubistvo navijača

Crna Hronika

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je Milan Krasić (29) iz navijačke grupe "Alkatraz" bio oslobođen optužbi i osudio ga na 15 godina zatvora zbog ubistva Ivana Perovića (20) pripadnika navijačke grupe "Zabranjeni" 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Krasiću je Apelacioni sud odredio pritvor, jer se nakon oslobađajuće presude nalazio na slobodi, pa se sada očekuje njegovo hapšenje.

On ima pravo da se žali na ovu presudu trećestepenom veću Apelacionog suda, pošto je sada osuđen za krivično delo teško ubistvo.

Drugoj dvojici optuženih Marku Isakoviću i Vladimiru Maljkoviću Apelacioni sud je potvrdio oslobađajuće presude koje im je u junu 2016. izrekao Viši sud u Beogradu.

Krasić uhapšen u Briselu, u Belgiji, u junu 2012. pošto je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

Mediji su pisali da je motiv ubistva Perovića bio sukob navijačkih grupa oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je naveo da je nakon svestrane analize svih izvedenih dokaza zaključio da je nesumnjivo dokazano da je Krasić po prethodnom dogovoru sa NN licima sa umišljajem ubio Perovića i doveo u opasnost život Đ.S.U svojoj odluci sud navodi da je utvrdio šta je prethodilo ubistvu Perovića, kao i da je nesumnjivo utvrđeno da su Perović, Đ.S. i još dva mladića videvši pripadnike "Alkatraza" na jednom splavu iz straha krenuli da se vraćaju kući. Na raskrsnici kod Fontane približio im se automobil marke "Audi" u kojem su se nalazile najmanje četiri osobe među kojima je bio i Krasić, koji je sedeo na mestu suvozača. Krasić se, kako se navodi u odluci Apelacionog suda, obratio Peroviću i ostalima, nakon čega su on (Krasić) i NN lice koje se nalazilo iza njega, otvorili vatru iz pištolja i ubili Perovića, a ranili Đ.S.

Takođe su doveli u opasnost živote više ljudi, budući da su se u neposrednoj blizini nalazile još dve osobe, čime su ižvršili krivicno delo teško ubistvo, naveo je sud.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 05.04.2017: Da li će sutra biti doneta odluka o izručenju Haradinaja?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...