OPTUŽNICA PROTIV MAJKE DEČAKA KOJI JE ZAPALIO BESKUĆNIKA: Maloletnik u DOMU, a majci preti ROBIJA
Foto: Privatna Arhiva

Zločin u Novom Sadu

OPTUŽNICA PROTIV MAJKE DEČAKA KOJI JE ZAPALIO BESKUĆNIKA: Maloletnik u DOMU, a majci preti ROBIJA

Crna Hronika -

NOVI SAD - Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv D.J (49), majke dečaka S.N., koji je u decembru prošle godine zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića koji je potom preminuo od opekotina.

Kako je potvrđeno u tužilaštvu, protiv D.J. podnet je optužni predlog za zanemarivanje deteta, za koje je prema Krivičnom zakoniku zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Iz tužilaštva kažu da su podneli žalbu sudu protiv puštanja na slobodu D.J. koja je u februaru, nakon jednog dana provedenog u pritvoru, puštena na slobodu. Taj postupak još uvek nije okončan.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Ona je tek nakon potrage koja je trajala više od mesec dana saslušana, pošto policija nije mogla da je pronađe na prijavljenim adresama. Uhapšena je kada je došla da da izjavu.

Njen sin, S.N. je krajem decembra, u društvu dva trinaestogodišnjaka, zapalio novine i bacio ih na beskućnika Dragutina Todorčevića koji je spavao iza jedne lokalne prodavnice u Novom Sadu.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Vatra je brzo zahvatila stvari kojima je Todorčević bio prekriven i njega je nakon poziva građana Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde je zbog teških opekotina preminuo nakon nekoliko sati.

Dečak je posle stravičnog događaja smešten u Vaspitno-popravni dom za maloltenike u Pančevu, pošto je premlad da bi krivično odgovarao.

ZAPALIO BESKUĆNIKA: Majka dečaka ubice provela samo jedan dan u zatvoru

DEČAK (12) SPALIO ČOVEKA: Socijalni radnici krivi za smrt beskućnika?

ZAPALIO GA MALOLETNIK (12): Sahranjen Dragutin Todorčević na NS groblju

DEČAK UBICA PRETI: Da, zapalio sam čoveka, a sad marš napolje!

DETE ZVER: Bilo mi je dosadno, zapalio sam čoveka iz zabave!

(Blic/M. Stanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track