Najnovije vesti

PORODIČNO NASILJE U MARTONOŠU: Pretukao vanbračnu suprugu, pa ometao policijsku patrolu
Foto: Thinkstock

Određeno policijsko zadržavanje

PORODIČNO NASILJE U MARTONOŠU: Pretukao vanbračnu suprugu, pa ometao policijsku patrolu

Crna Hronika

KANJIŽA -  J.L. (40) iz Martonoša kod Kanjiže, policija je uhapsila jer je nasrnuo na vanbračnu suprugu koju je više puta udario i lakše je povredio.

Nasilnik nije hteo da se urazumi ni po dolasku policijske patrole. Nastavio je nedolično da se ponaša, a policajce je ometao dok su obavljali svoj posao.

J.L. se tereti da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i ometanje službenog lica pri vršenju službene dužnosti. Njemu je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati:

- Žrtve nasilja u porodici, slobodnije, i u većoj meri, prijavljuju nasilnike policiji i ostalim nadležnim institucijama. Prema silendžijama koji nasrću na žene i ostale ukućane, uveden je multi prag tolerancije- kažu u policiji.

U Martonošu još ne blede sećanja na užasan zločin koji se desio pre skoro dve godine.

Tog zlokobnog 17. maja 2015. godine, Rade Šefer (55) iz Sente, masakr je započeo u porodičnoj kući tasta i tašte u Oromu. Bez trunke griže savesti, upucao je Gizelu (68) i njenog supruga Jenea (74) Traćika, a onda se automobilom zaputio u Martonoš. Tamo je usmrtio snaju Nataliju (25), njene roditelje Šandora (52) i Karolinu (43) ali isvoju bivšu suprugu Rožu (47). Pucajući po bunovnim svatovima, ubica je teško ranio i mladinu tetku Nataliju Danjon. Ko zna šta bi se desilo, da se njen hrabri suprug, francuski državljanina, Emanuel Danjon, nije suprotstavio ubici i usmrtio ga udarcima stolicom.

S.U.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...