UHAPŠENA PETORICA BEOGRAĐANA: Švercovali 21 migranta iz Avganistana i Šri Lanke
Foto: Nebojša Mandić

Čuvali rutu na putu Zaječar-Negotin i Zaječar-Paraćin

UHAPŠENA PETORICA BEOGRAĐANA: Švercovali 21 migranta iz Avganistana i Šri Lanke

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zajedničke snage vojske i policije uhapsile su pet ljudi zbog krijumčarenja 21 osobe iz Avganistana i Šri Lanke.

Timovi na deonicama Zaječar-Negotin i Zaječar-Paraćin uhapsili su P.M. (50), A.R. (30), V.J. (39), Lj.S. (33) i T.F. (31) iz Beograda.

Krijumčari su vozilima beogradskih registarskih oznaka obezbedjivali rutu kretanja kombi vozilu koje je prevozilo migrante.

Osumnjičenima je odredjeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužiocu.

Prema rečima komandanta Zajedničkih snaga brigadnog generala Dejana Jankovića krijumčarenje ilegalnih migranata je izazov sa kojim se Zajedničke snage uspešno bore.

"Ova akcija pokazala je da novi timovi za sprečavanje krijumčarenja ilegalnih migranata odlično rade svoj posao i da ćemo nastaviti sa odlučnom borbom protiv ovog vida kriminala", rekao je general Janković.

Od formiranja u julu 2016. godine, Zajedničke snage vojske i policije otkrile su više od 20.000 migranata koji su ilegalno pokušali da predju državnu granicu i sprečili su 121 pokušaj krijumčarenja migranata u kojima su uhvatili 139 krijumčara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Da li Saša Janković osniva stranku?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track