ISPOVEST HRABROG VATROGASCA: Hvala Bogu i kolegama SPASLI SU ME SMRTI

Čudom preživeo

ISPOVEST HRABROG VATROGASCA: Hvala Bogu i kolegama SPASLI SU ME SMRTI

Crna Hronika -

Slobodan Kotur (42) oporavlja se od teških povreda zadobijenih prilikom pada s litice i poručuje da je presrećan što će Uskrs provesti sa suprugom i četvoro dece

BEOGRAD - Kada sam video sliku i mesto gde sam pao, rekao sam sebi „Slava Bogu, preživeh“, ili kako u šali svojim kolegama pričam, prevagnuo sam.Ovim rečima kroz osmeh vatrogasac Slobodan Kotur (42), koji je teško povređen prilikom gašenja požara u Višnjici, počinje razgovor s našom ekipom, koja ga je posetila u njegovom domu uoči uskršnjih praznika. U braku sa suprugom Natašom Slobodan ima četvoro dece, tri sina i jednu ćerku. Najstariji sin Stefan ima 13 godina, Nikola 11, Dušica 10 i najmlađi Petar četiri.

Mesto pada... Odavde se sunovratio Kotur dok je gasio požar
Mesto pada... Odavde se sunovratio Kotur dok je gasio požar

Borba za život

Kotur je vatrogasac prve čete spasilačkog bataljona Zvezdara i povređen je 23. februara, kada je prilikom intervencije zbog loše vidljivosti pao s litice visoke oko 10 metara. Prilikom pada polomljena su mu sva rebra na levoj strani i dva na desnoj, pored toga, smrskan mu je lakat, u koji su sada ugrađene dve metalne šipke.

- Kolege mi kažu da su me na dnu litice našli na kolenima u svesnom stanju i da sam im rekao: „Nije ništa strašno, biće sve dobro“, ali se toga ne sećam. Zahvaljujući kolegama koji su me na rukama nosili do lekara i Bogu, živ sam i moja deca imaju oca - objašnjava Kotur.On dodaje da mu je snagu da stane na svoje noge dala porodica, ali i njegovi prijatelji i kolege.

- Kada su kolege saznale da sam van životne opasnosti, odmah smo počeli da zbijamo šale na moj račun. Jedna od njih je da moram da se čuvam groma, jer sad imam šipke u levom laktu, pa onda da su brdo s kojeg sam pao nazvali po meni Popovo brdo, jer mi je nadimak Pop. U šali im kažem: „Da sam pao, pao sam“ - priča sa osmehom naš sagovornik.

Oporavak... Slobodanu polomljena rebra i smrskan lakat na levoj ruci
Oporavak... Slobodanu polomljena rebra i smrskan lakat na levoj ruci

Uskrs najvažniji

Prema rečima bračnog para, Uskrs je najvažniji praznik.

- Hvala Bogu, i ove godine zajedno ću sa svojom porodicom u nedelju u crkvu da se pričestimo, a potom ćemo imati svečani ručak. Decu smo naučili da se pričešćujemo i oni se tome raduju jednako kao i farbanju jaja i kasnije kuckanju - priča vatrogasac, svestan da je te noći kad je imao nezgodu mogao da nastrada. Zato se, kako kaže, raduje se svakom novom jutru i danu provedenim sa porodicom i druženju s kolegama i prijateljima.

Supruga NatašaSVIMA SMO ZAHVALNISupruga Nataša dodaje, da neko ne bi pogrešno shvatio humor vatrogasaca, da su te iste kolege tri dana nakon nezgode bile van sebe od straha.- Non- stop su bili u kontaktu sa mnom i nudili su pomoć. Za izlazak su, misleći da će Slobodan biti neko vreme nepokretan, nabavili kolica, hodalicu. Nema reči zahvalnosti koje bih mogla da im uputim - iskrena je Nataša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track