SRBIN PAO U IRSKOJ: Za Trijade uzgajao marihuanu!
Foto: Facebook

Hapšenje pripadnika narko-klana

SRBIN PAO U IRSKOJ: Za Trijade uzgajao marihuanu!

Crna Hronika -

DABLIN - Zoran Spasić (55) Srbin sa novozelandskim pasošem, uhapšen je u Irskoj zbog trgovine narkoticima, preneli su strani mediji. Kako navode, on je sa dvojicom saučesnika bio vlasnik laboratorije za uzgoj marihuane, a vrednost biljaka je bila čak 250.000 evra.

Uhapšeni Spasić, Malezijac Kim Wong(38) i Kinez, rodom iz Hong Konga, Kim Cheung Johnson Liao(51) dovode se u vezu sa kineskim Trijada gangom, a mediji su preneli da su uhapšeni tokom racije.

- Zasad marihuane se nalazio u staroj vikotrijanskoj kući u naselju Kork. Kada su operativci ušli unutra otkrili su sobu u kojoj se nalazilo čak 300 biljaka, droga spremljena za upotrebu, osvetljenje, kao i kompletan sistem za uzgajanje. Spasić je inače državljanin Novog Zelanda, dok su njegove "kolege" britanski državljani - navodi se u medijima.

MSP sa Novog ZelandaNiko nas nije kontaktirao

Povodom ovog slučaja oglasilo se i novozelandsko Ministarstvo spoljnih poslova. - Svesni smo policijskog izveštaja, ali u ovoj fazi se još uvek niko nije oglasio da zatraži konzularnu pomoć - istakli su u novozelandskom MSP.

Odeljenje za suzbijanje trgovine narkotika odlučilo je da odredi pritvor za osumnjičenu grupu narko dilera.

- Oni su saslušani i ostaju u pritvoru zbog sumnje da su proizvodili i trgovali narkoticima. Kimu Vongu se na teret stavlja i neposedovanje pasoša, niti bilo kakvog važećeg dokumenta. Sva trojica nisu želela da se izjasne po optužbama - navodi se u medijima.

Prema medijskim izveštajima, koji se pozivaju na reči portparola dablinske policije, narko - dileri su se juče našli pred sudom, po hitnom postupku.

Dugo na Novom ZelanduDoselio se 1996.

Kako su preneli novozelandski mediji, Zoran Spasić je Srbin koji je po svetu putovao sa njihovim pasošem. Prema informacijama do kojih su oni došli, u Okland se iz Beograda doselio još 1996. godine.Studirao je Mankuau institut za tehnologiju. Navodno, kao trenutno mesto prebivališta naveo je London.

- Ne znamo da li su oni živeli u toj kući, ili su je samo koristili za uzgajanje marihuane.Oni su locirani u Fermoju, ali njihove adrese nam za sada nisu poznate -izjavila je portparolka policije za medije.

Zanimljivo je da se trojac ne nalazi u istim policijskim pritvorima. Tako je Malezijac smešten u Malou Garda stanici, Kinez u Kob Gardi, a Srbin je zadržan u Fermoj Garda stanici.

- Policija veruje da je kuća-laboratorija "poslovala" mesec dana i određeni broj biljaka je poslat u Forenzičko-naučnu irsku laboratoriju u Dablinu na analizu - preneli su mediji.

(J. Ivić/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) INTERVENTNA MU PREPREČILA PUT: Racija na Pančevačkom putu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track