Najnovije vesti

POSLE KRVAVOG PIRA U SOMBORU: Friđeš Nađ, osumnjičen za dvostruko ubistvo, UHAPŠEN u HRVATSKOJ!
Foto: Nebojša Mandić

Potraga trajala 6 dana

POSLE KRVAVOG PIRA U SOMBORU: Friđeš Nađ, osumnjičen za dvostruko ubistvo, UHAPŠEN u HRVATSKOJ!

Crna Hronika

SOMBOR/BEOGRAD - Friđaš Nađ (52) iz Svilajeva kod Sombora, osumnjičen da je prošlog četvrtka počinio dvostruko ubistvo u susednom selu Doroslovu, pronađen je živ i uhapšen, nezvanično saznaje Kurir.

Kako Kurir saznaje, Nađ je uhapšen u Hrvatskoj, posle višednevne potrage i saradnje hrvatske policije i srpskog MUP. Hrvatska policija će ga u zakonskom roku predati kolegama u Srbiji, a potom će biti priveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Podsetimo, on je osumnjičen da je hicima pištolja usmrtio staricu Eržebet Štampfer i njenog prvog komšiju Roberta Hola (61), dok je njenu ćerku Rožiku (43) ranio.

Motiv ovog stravičnog zločina su neraščišćeni porodični i imovinski odnosi, a lokalna policija neprekidno traga za ubicom, za koga se veruje da se skriva u selima u okolini Sombora.Nepriznati sinPrema rečima meštana, Nađ je vanbračni sin pokojnog muža ubijene Eržebet Štampfer, koji ga za života nikada nije zakonski priznao. Nakon njegove smrti, Nađ je počeo da potražuje nasledstvo od udovice i njene ćerke, zbog čega su ga one više puta prijavljivale policiji. Štampfer je imao silno imanje, posedovao je uz zemlju i mlin koji je dobro radio dok nije otišao u penziju. Nađ smatra da je oštećen u odnosu na polusestru.

Kobne noći je došao u dom Štampfera, gde je nakon kraće svađe upucao slabo pokretnu Eržebet i ranio njenu ćerku.

Druga žrtva pomahnitalog ubice bio je komšija napadnutih žena Robert Hol (61), koji je, čuvši buku koja je dopirala iz kuće, pokušao da im pomogne. Nađ ga je upucao na samom ulazu u komšijsko dvorište, gde je nesrećni čovek, inače penzionisani policajac i uspešni privrednik, preminuo.

(J. Rafailović/Foto: Nebojša Mandić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...