UŽAS KOD NIŠA: Grom ubio rođake na pecanju! Štapovi privukli udar!
Foto: Milica Milovanović

Nezapamćena tragedija u selu Malošište kod Niša

UŽAS KOD NIŠA: Grom ubio rođake na pecanju! Štapovi privukli udar!

Crna Hronika -

Saša Živković (47) i njegov bratanac Marjan (31) stradali jer su njihovi štapovi privukli udar groma, koji ih je doslovce spržio

NIŠ - Sašu Živkovića (47) i njegovog bratanca Marjana (31) iz Malošišta kod Niša ubio je grom dok su bili na pecanju. Nesrećni rođaci preminuli su na licu mesta, a njihova spržena tela našli su rođaci.Tragedija se dogodila u sredu, kad je Malošište i okolinu zahvatilo nevreme. Marjanov otac Slaviša Živković kaže da su njih dvojica oko 19 časova otišli na pecanje na baru u blizini sela.

Osećao se miris mesa

- Kako se nisu vratili u očekivano vreme, Marjanova supruga ga je pozvala na mobilni. Bio je nedostupan. Počeo sam kolima da ih tražim, ali ih nisam našao - priča očajni čovek i dodaje da, za razliku od njegovog brata Saše, Marjan nije često išao u ribolov.

Slaviša se vratio u selo i pozvao Sašinog sina Aleksandra.- Čim smo se približili tom mestu, Aca je istrčao iz kola. Čuo sam kako je kriknuo: „Pomodreli su!“ Saša je bio hladan, a Marjanu je lice bilo još toplo. Drmusao sam ga, masirao srce, ali sve je bilo uzalud - kaže Marjanov otac.Aleksandar kaže da su njegov otac Saša i brat od strica ležali jedan kraj drugog.- Bilo je strašno, osećao se miris spaljenog mesa, obojica su bili modri. Moj otac je i dalje u rukama držao karbonski štap, koji je i privukao munju. Štap je potpuno rascvetan - rekao je sin ribolovca.

Udar groma bio je toliko jak da je Malošište ostalo bez struje. Kako kažu meštani, Marjana je munja udarila u slepoočnicu i prošla kroz telo ostavivši mu opekotine po nogama.- Sašu je grom pogodio dok je sklapao štap, a osim opekotine ispod srca, imao je tragove udara i po nogama - kažu sagovornici.Komšija Nikola Mladenović kaže da je Saša nedavno ulovio soma kapitalca od 15 kilograma i da je verovao da u bari ima još ribe.- Poznato je da som „radi“ baš kad je grmljavina. Verovatno su zato ostali i kad je nevreme krenulo, i to ih je koštalo života - kazao je Mladenović.Sahranjeni zajednoSaša i Marjan sahranjeni su juče jedan pored drugog na seoskom groblju. U pogrebnim povorkama koje su išle jedna za drugom bilo je nekoliko stotina meštana.

OpasnoŠTAPOVI PRIVLAČE GROMOVEU Udruženju sportskih ribolovaca Niša kažu da se ribolov nikako ne savetuje kada grmi.- To su štapovi od po pet, šest, sedam metara i često toliko štrče da praktično privlače gromove i odlični su provodnici. Ljudi nemaju osećaj koliko su dugi ti štapovi, pa kad prođu ispod dalekovoda, stvori se luk i dođe do nesreće - kaže Nikola Kumanović iz udruženja.J. I.

StrašnoMARJAN OSTAVIO DVOJE DECEMarjan je otac dva deteta, od kojih jedno ima petnaest meseci, a drugo sedam godina. Imao je privatnu firmu koja se bavila elektroinstalaterskim radovima, a Saša je bio zaposlen kod njega - pričaju rođaci.

TRAGEDIJA U SELU MALOŠIŠTE: Dvojicu rođaka UBIO GROM dok su PECALI

Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track