Najnovije vesti

NEVEROVATAN OBRT U ZLOČINU SA SATAROM: Unuka slavnog glumca zbog ovog možda neće robijati ni dana
Foto: Facebook

Viši sud u Beogradu

NEVEROVATAN OBRT U ZLOČINU SA SATAROM: Unuka slavnog glumca zbog ovog možda neće robijati ni dana

Crna Hronika

BEOGRAD - U Viši sud u Beogradu stigao je nalaz Sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je obavio superveštačenje za optuženu glumicu Teodoru Viktorović (40), a koji je napravio neočekivani obrt u dosadašnjem postupku.

Utvrđeno je da je glumica dvostruko ubistvo počinila u "afektnom stanju", da je bila "bitno smanjene uračunljivosti", zbog čega je preporučeno izricanje mere bezbednosti - lečenje od alkoholizma, pišu Novosti.

Dosad je u dva navrata rađeno psihološko i psihijatrijsko veštačenje Teodore Viktorović, optužene da je u martu 2015. posle svađe, satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90), u porodičnom stanu na Vračaru. U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka, dok je četvorogodišnjeg sina Petra nešto ranije otac odveo u obdanište.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

On je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je Teodoru odvezla na VMA, gde je utvrđeno da u krvi ima 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci - lekova za smirenje. Kako se veštačenja nisu podudarila, sud je naložio superveštačenje, koje je i konačno. U nalazu koji je na 22 strane, kaže se da su kod Teodore uočeni "poremećaj ličnosti" i "emotivna nestabilnost".

- U vreme izvršenja krivičnog dela, optužena je bila u posebnom afektivnom stanju, pod dejstvom ljutnje i besa, aktuelno generisanih konfliktom, neposredno pre samog delikta - pročitano je juče u sudnici.

- Lečena je zbog depresivnog poremećaja i zavisnosti od alkohola. Sve to je imalo uticaja na njeno psihičko stanje i ponašanje. Njena sposobnost shvatanja dela i mogućnost upravljanja sopstvenim postupcima, a posebno odmeravanja razloga za prihvatanje posledica dela, bili su bitno smanjeni.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Zbog Teodorine zavisnosti od alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, što se dovodi u uzročno-posledičnu vezu sa dvostrukim ubistvom koje je počinila, veštaci predlažu da se glumici izrekne mera bezbednosti lečenje od alkoholizma.

Podsetimo, Teodora Viktorović se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Tužilaštvo smatra da je dvostruko ubistvo izvršila sa umišljajem, odbrana pak kaže da toga nije bila svesna. Superveštaci zahtevaju da joj se izrekne bezbednosna mera.

Teodora je unuka glumca Mihajla Viktorovića (Foto: Faceboook printscreen)
Teodora je unuka glumca Mihajla Viktorovića (Foto: Faceboook printscreen)

Prema zakonu, mera bezbednosti se određuje ako je učiniocu krivičnog dela "izrečena kazna, uslovna osuda, sudska opomena ili je oslobođen krivice". Vreme provedeno u bezbednosnoj ustanovi uračunava se u zatvorsku kaznu.

(Večernje novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...