VEŠTAK: Cvetanović je nosio beli kačket i pucao na Nikolu Bojovića

Prikazan snimak ubistva

VEŠTAK: Cvetanović je nosio beli kačket i pucao na Nikolu Bojovića

Crna Hronika -

Poređenjem osobe sa snimka sa Sašom Cvetanovićem može se pretpostaviti da je lice s belim kačketom Cvetanović, kaže Marija Đurić

BEOGRAD - U nastavku suđenja optuženima za ubistvo Nikole Bojovića u aprilu 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića četiri meseca kasnije u Budvi, juče je u Specijalnom sudu pregledan snimak sa sigurnosnih kamera na kome se vidi trenutak ubistva Bojovića.Marija Đurić Srejić, veštak antropolog, izjavila je da su na svim snimcima iste osobe - jedna visoka i jedna niska s belim kačketom, i da se verovatno radi o optuženima Ratku Koljenšiću i Saši Cvetanoviću.Videla Sašu u zatvoru- Veštačeni su visina, konstitucija tela, način hoda, morfološke karakteristike glave. Poređenjem ovog lica sa snimka sa Sašom Cvetanovićem, koga sam videla u zatvoru, može se pretpostaviti s velikom verovatnoćom da je lice s kačketom Cvetanović - objasnila je Marija Đurić Srejić.

Ona je dodala da je poredila lice u tamnoj jakni sa snimka sa fotografijama koje je dobila iz Crne Gore nakon hapšenja Ratka Koljenšića, i smatra da je osoba u tamnoj jakni verovatno Koljenšić.Sačekuša na uliciNa snimcima sa sigurnosnih kamera koji su juče prikazani u sudnici Specijalnog suda vidi se kako dva muškarca - jedan visok, u tamnoj jakni i farmerkama, i drugi niži, s belim kačketom, u braon jakni, farmerkama i s torbom u ruci, najpre idu zajedno Topličinim vencem, zatim se razdvajaju i idu odvojenim trotoarima. Ubrzo su se ponovo sastali u Ulici carice Milice. U tom trenutku ulicom nailazi Nikola Bojović, a osoba sa kačketom iskače iz prolaza i puca u njega. Nikola je pao na leđa, ubica je još jednom pucao u njega i pobegao. Inače, dok je emitovan snimak ubistva, majka i sestra Nikole Bojovića napustile su suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track