Uhapšeni  osumnjičeni za piramidalne prevare

Hapšenje

Uhapšeni osumnjičeni za piramidalne prevare

Crna Hronika -
Kriminalna grupa je uhapšena na području Beograda, Vranja, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Kraljeva i Užica

BEOGRAD - Pripadnici policije uhapsili su 24 osobe koje su se bavile piramidalnim prevarama i na taj način pribavile materijalnu korist u iznosu od 27 miliona evra, a državni budžet oštetili za pet miliona evra, rekao je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je kazao da se za još jednom osobom intenzivno traga, a da je protiv još jedne pokrenuta krivična prijava koja će biti razmotrena u redovnom postupku, s obzirom na to da je reč o ženi u šestom mesecu trudnoće.

Ta kriminalna grupa je uhapšena na području Beograda, Vranja, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Kraljeva i Užica.

Grupu je predvodio advokat Z.M. iz Beograda koji, kako se veruje, ima veliki broj nepokretnosti u Beogradu o Beču.

Ta grupa je počela da deluje 2004. godine i do kraja prošle godine, prema unapred postignutom dogovoru, radila je na registraciji privredih subjekata preko kojih su građani Srbije i drugih okolnih zemalja

- Makedonije, BiH, Albanije, Crne Gore, Hrvatske - učlanjavali u piramidalno udruženje građana "Gem kolekšn klub", uz uplatu iznosa 2.290 evra po članu za navodno stručno usavršavanje i kupovinu knjige "Uspešan put", objasnio je Veljović.

Novac im se, kako je precizirao, vraćao tako što su oni pronalazili druga fizička lica na identičan način kako bi strukturu proširili i povećali svoju zaradu.

Kao primer, Veljović je naveo da se za svako dovođenje prvog i drugog novog člana "u klub" dobijalo 540 evra, po trećem, četvrtom i više... po 900 evra.

Ko bi doveo veći broj članova sticao je mogućost da postane "liding menadžer" i da za svakog dovedenog člana dobije 180 evra, naveo je Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track