Najnovije vesti

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU ČUMETU: Tužilac traži pet i po godina robije, a Buha izuzeće sudije
Foto: Nebojša Mandić

Naveo 22 razloga

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU ČUMETU: Tužilac traži pet i po godina robije, a Buha izuzeće sudije

Crna Hronika

BEOGRAD - U završnici ponovljenog suđenja nekadašnjem svedoku sadaradniku Ljubiši Buhi Čumetu tužilaštvo je danas predložilo sudu da ga osudi na jedinstvenu kaznu pet i po godina zatvora zbog pet krivičnih dela, među kojima je priprivanje kradenog "ferarija" koji je poklonio bivšoj supruzi, a ona ga prijavila policiji.

Nakon završne reči tužioca, Buhini branioci nisu izložili svoju završnu reč, već su zatražili izuzeće sudije Siniše Babića zbog navodne pristrasnosti, a Buha je tom prilikom naveo 22 razloga zbog kojih traži da sudija bude izuzet iz njegovog predmeta.

Odluku o tome mora da donese predsednik Trećeg osnovnog suda u Beogradu, pa je suđenje odloženo na neodređeno vreme, odnosno do odluke o zahtevu za izuzeće.

Zamenik tužioca Nenad Stefanović u završnoj reči je pored zatvorske kazne zatražio da se Buhi izrekne i novčana kazna od 200.000 dinara.

U nastavku suđenja, odbrana će imati pola sata da iznese svoju završnu reč, nakon čega će biti objavljena nova prvostepena presuda.

UKINUTA PRESUDA ČUMETU ZA FERARI: Sledi novo suđenje pred Višim sudom

Prvom presudom koju je ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje suđenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je optužen.Buhi je ponavljeno suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog "ferarija" prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine, a Viši sudu u Beogradu juče mu je produžio pritvor za još 30 dana.

Prvi svedok saradnik u Srbiji, u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...