OVO JE HEROJ KOJI JE SPASAO SRBE U MAĐARSKOJ: Vozač autobusa se žrtvovao da spase putnike!

Neverovatna hrabrost

OVO JE HEROJ KOJI JE SPASAO SRBE U MAĐARSKOJ: Vozač autobusa se žrtvovao da spase putnike!

Crna Hronika -

Siniša Stanojević dobio infarkt u vožnji, ali je zadnjim snagama uspeo da izbegne još veću tragediju, pa je jedini stradao u udesu u Mađarskoj

NIŠ - Siniša Stanojević (60) iz ražanjskog sela Smilovac, vozač autobusa „Eurolajn“, dobio je infarkt u toku vožnje u Budimpešti, ali je poslednjim snagama uspeo da izbegne još veću tragediju, pa je u sudaru s kamionom povređeno 16 putnika, dok je jedino on poginuo.Na ovakav zaključak navodi to što je Stanojević bio iskusan vozač, te nema drugog objašnjenja zbog čega se usred bela dana sudario s kamionima koji su obavljali radove na putu. Ono što je sigurno jeste da je prava sreća što niko od putnika nije stradao, pa se pretpostavlja da je Stanojević uspeo da iskontroliše sudar i pritom se žrtvuje, jer je autobus od siline udarca bukvalno smrskan na mestu vozača.Iskusan vozačAutobus kojim je upravljao Siniša saobraćao je na redovnoj liniji od Rekovca kod Paraćina do Austrije, a on je na ovoj relaciji vozio godinama. Sinišina supruga Vesna zato veruje da mu je pozlilo u vožnji iako nije bio hronični bolesnik niti je uzimao bilo kakve lekove.- Sledeće godine bismo proslavili 40 godina godina braka, lepo smo se slagali, izrodili dva sina, obojicu oženili i dočekali petoro unučadi. Siniša je bio vredan čovek, radio je tri hektara zemlje, čuvao pčele, bio je vozač 40 godina. Verujem da je dobio infarkt i da je to dovelo do nesreće. Vlasnici firme u kojoj je radio su otišli u Mađarsku, nadamo se da ćemo saznati kako je stradao - priča ožalošćena žena.

Neutešne... Sinišina žena Vesna i snaja Jadranka
Neutešne... Sinišina žena Vesna i snaja Jadranka

Sinišina snaja Jasmina kaže da je on u subotu došao s puta iz Salcburga i da se čitavog dana igrao sa unučićima.- Bio je raspoložen, ništa nije ukazivalo da ima zdravstvenih problema. Igrao se s decom, obišao je pčele, a zatim otišao da spava jer je tog jutra trebalo da ponovo putuje u Austriju - objašnjava snaja.Telo za četiri dana Sinišina snaja Jadranka kaže da još nisu počeli pripreme za sahranu.- Svekrovi poslodavci su nam obećali da će učiniti sve da ga što pre dopreme u zemlju. Međutim, kako su nam objasnili, zbog procedure koja je neophodna u ovakvim situacijama proći će najmanje četiri dana dok telo ne stigne u Srbiju - kazala je ožalošćena žena.U „Eurolajnu“ 15 godinaSiniša je vozačku karijeru započeo u niškoj prevozničkoj firmi „Niš ekspres“, a u „Eurolajnu“ radi već 15 godina. U ovoj firmi nismo uspeli da dobijemo nikakav komentar tragedije jer su vlasnici, kako nam je rečeno, u Mađarskoj, a niko drugi nije ovlašćen da razgovara s novinarima.

Obožavali ga na posluTEČO, HVALA TI ZA SVEKolege su izuzetno cenile Sinišu, kog su zvali Teča.- Bio si mi kao drugi otac, prijatelj i brat. Ali pre svega, tako dobar čovek se retko rađa. Za tebe bih roman mogao da napišem koliko si mi značio. Hvala ti za sve što si me naučio, za sva putovanja i trenutke provedene s tobom. Neka ti je večna slava Tečo - poručio je na društvenim mrežama jedan Sinišin kolega.

MRTAV VOZAČ VISIO IZ AUTOBUSA: Srbi stradali u Mađarskoj, horor na putu kod Budimpešte!

Milica Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zmija među trudnicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track