Uhapšeni zbog  krađe transportne trake
Foto: KURIR

Krađa

Uhapšeni zbog krađe transportne trake

Crna Hronika -
Jedan od osumnjičenih se tereti da je u maju ukrao pet slogova rolni sa transportne trake koja povezuje drobilanu Drmno i Termoelektrane Kostolac zbog čega je nastao tročasovni zastoj

POŽAREVAC - Požarevačka policija je uhapsila dve osobe osumnjičene da su krađama oštetili privredno društvo "Termoelektrane i kopovi Kostolac" za oko 440.000 dinara.

Policija je saopštila da je uhapsila i podnela krivične prijave protiv Denisa V.(29) iz Starog Kostolca i Brančeta M. (34) iz Drmna.

Osumnjičeni Denis V. se tereti da je u maju ukrao pet slogova rolni sa transportne trake koja povezuje drobilanu Drmno i Termoelektrane Kostolac zbog čega je nastao tročasovni zastoj.

Time je, prema saopštenju policije, ugrozio dnevnu proizvodnju od oko 3.000 tona uglja i naneo štetu preduzeću od oko 170.000 dinara.

Ukradene rolne osumnjičeni je prodao osobama koja se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Osumnjičeni Branče M. radnik površinskog kopa Drmno, tereti se da je ukrao oko 80 metara kabla za napajanje vodenih pumpi kopa Drmno.

On je paljenjem kabla izdvajao bakarni provodnik i prodavao ga osobama koja se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Dodaje se da je krađom mogao da izazove podizanje podzemnih voda i ugrozi površinski kop. Branče M. je navedenom preduzeću naneo štetu od oko 270.000 dinara.

Policija je uz krivičnu prijavu osumnjičene predala istražnom sudiji osnovnog suda u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track