Holanđanin nestao u Srbiji, išao biciklom za Tursku!

Holanđanin nestao u Srbiji, išao biciklom za Tursku!

Crna Hronika -
Porodica Florisa Jan Dirdorpa pozvala sve koji nešto znaju o njemu da prijave MUP-u Srbije

BEOGRAD - Porodica Holanđanina Florisa Jan Dirdorpa, koji se od kraja marta u Srbiji vodi kao nestao, pozvala je sve koji nešto znaju o njemu da prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova, a u MUP-u je večeras rečeno Tanjugu da su sve policijske uprave obaveštene o nestanku Holanđanina.

Srpski Interpol u martu je obavestio holandske kolege o tom slučaju i od tada su u stalnom kontaktu, navode u MUP-u i dodaju da je svim policijskim upravama u Srbiji poslat dopis i obaveštenje o nestaloj osobi kako bi mogli da reaguju."U tom konkretnom slučaju nestanka stranog držvaljanina postupili smo po uobičajenim procedurama koje su u skladu sa međunarodnim standardima", objašnjavaju u MUP-u.

Porodica holandskog državljanina pozvala je sve koji imaju bilo kakve informacije o kretanju Dirdorpa da obaveste policiju, "a sve dojave biće tretirane kao poverljive", uz nagradu od 3.000 evra "za značajnu informaciju", objavila je Televizija B92.

Holandski državljanin se vodi kao nestao od 23. marta, kada je poslednji put viđen na graničnom prelazu Uvac, kada je iz Bosne i Hercegovine ušao u Srbiju i od tada nema nikakvih informacija o njemu, navela je ta televizija. Dirdorp je visok je 2,05 metara, ima plave oči i nosi naočari, ima tamnu kosu i nedostaje mu jedan prst na nozi, a kada je nestao vozio je crveni bicikl sa crveno-crnim okačenim torbama. On je iz Holandije nameravao da biciklom ode do Turske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track