Pretučen Sima Srbija

Novi okršaj navijača Partizana

Pretučen Sima Srbija

Crna Hronika -
Predraga Simića (44), jednog od vođa navijača, napadači juče oko 15 sati izudarali ispred restorana na stadionu

BEOGRAD - Nastavak obračuna!Predrag Simić (44) zvani Sima Srbija, jedan od vođa navijača Partizana, pretučen je juče ispred Partizanovog stadiona! Njega su, kako Kurir saznaje, napali pripadnici Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, a posle sukoba Simić je s lakšim povredama prebačen na VMA. Motiv napada još se utvrđuje.Okršaj se oko 15 sati dogodio u blizini Partizanovog restorana.- Prvo se začula žučna svađa! Nekoliko muškaraca je urlalo, a onda su trojica-četvorica skočila na Simu i počeli da ga udaraju. Čovek nije mogao da se odbrani - ispričao je policiji jedan od očevidaca.Bežeći od napadača, Simić je utrčao u Partizanovu upravnu zgradu, a jedna od sekretarica pozvala je policiju i Hitnu pomoć.- Ekipe su brzo stigle. Hitna ga je prebacila na VMA. Bio je ljut i s policajcima skoro da nije hteo da razgovara - kaže naš sagovornik.Policija pretpostavlja da je ovo nastavak obračuna dve suprotstavljene frakcije navijača Partizana. Taj rat ne jenjava već mesecima, a trenutni bilans je jedno ubistvo, dva pokušaja ubistva i nekoliko nanošenja teških povreda.- Sukob između navijačkih grupa Alkatraz i Zabranjeni počeo je zbog prevlasti na južnoj tribini, jer onaj ko je glavni na tribinama, postaje i menadžer pojedinim mladim fudbalerima i od njihove prodaje uzima procenat, a navijači iz Alkatraza se već dugo bave menadžerskim poslovima, koji nekima od njih donosi veliku zaradu! Članovi Zabranjenih pokušali su da im preotmu deo posla i tad je došlo do problema - kazao je sagovornik Kurira iz policije.

N. STOJANOVIĆ - J. RAFAILOVIĆ

Hronologija obračuna- Ivan Perović (20) iz Zabranjenih ubijen je 22. oktobra 2011. dok je s drugom Đorđem S. stajao na uglu Ulice narodnih heroja i Bulevara Zorana Đinđića u Novom Beogradu. Na njih su pucala dvojica članova Alkatraza.- Policija je 25. februara 2012. sprečila obračun kad je presrela oko 30 pripadnika Zabranjenih koji su krenuli u obračun sa Alkatrazom. Kod njih je pretresom pronađeno više bejzbol palica, noževa i nekoliko satara.- 17. marta 2012. na Dorćolu ranjeni su Marko B. (23) i Marta M. (25). Mladić pripada Zabranjenima, a policija je saopštila da je on bio žrtva obračuna navijačkih frakcija.

Simić: To nije tačno!Odmah po dobijanju informacije da je bio meta napada, novinari Kurira su nazvali Predraga Simića.- Apsolutno nije tačno da su me napali - rekao je Simić i spustio slušalicu, posle čega je bio nedostupan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track