TRAGEDIJA SRBA U GVINEJI: Ugušila se dvojica radnika iz Malog Zvornika i Bujanovca
Foto: Privatna Arhiva

Otrovali se ugljen-monoksidom u snu

TRAGEDIJA SRBA U GVINEJI: Ugušila se dvojica radnika iz Malog Zvornika i Bujanovca

Crna Hronika -

Tragedija se desila u noći između 21. i 22. maja, a Srbi su u ovu afričku državu otišli preko jedne srpske firme koja se bavi izgradnjom auto-puteva

GVINEJA - Radnici Marko Vasić (33) (na fotografiji levo) iz Malog Zvornika i njegov kolega Dragoljub Mitić (desno) iz Bujanovca ugušili su se ugljen-monoksidom u Gvineji.

Kako saznajemo, tragedija se desila u noći između 21. i 22. maja, a Srbi su u ovu afričku državu otišli preko jedne srpske firme koja se bavi izgradnjom auto-puteva.

- Njih dvojica su spavali u objektu, a u garaži, koja je u sklopu smeštaja, nalazio se agregat za klime i druge električne uređaje. Marko i njegov kolega bili su sami u sobi, a mrtve u krevetima su ih tek ujutru pronašli drugi radnici. Ispostavilo se da su se njih dvojica nagutali ugljen-monoksida i da su najverovatnije preminuli u snu - kaže njihov kolega.Marija Vasić, sestra stradalog Marka, kaže za Kurir da je njen brat u Gvineju otišao u martu i trebalo je da se u Srbiju vrati za devet dana.

- Radio je kao auto-električar na održavanju građevinskih mašina. Iz firme su ga poslali tamo jer su smatrali da je jedan od najboljih radnika. Momak koji se ugušio tek je bio došao da bi zamenio mog brata - očajna je Marija.M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track