HAPŠENJA U NOVOM SADU ZBOG OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Ko su zapravo novi osumnjičeni
Foto: Slađana Stojanović

POLICIJA NA NOGAMA

HAPŠENJA U NOVOM SADU ZBOG OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Ko su zapravo novi osumnjičeni

Crna Hronika -

NOVI SAD - Goran Kovačević zvani Goranac (43) i policajci Dalibor Bogdanović zvani Boća (40) i Vladica R. (36) uhapšeni su i osunjičeni su da su zajedno sa Nenadom Stevićem (39)i Božidarom Bosnićem (51), 22.maja pokušali da izvrše otmicu Gorana Cvijetića (41) iz Budisave.

Oni se terete se da su, pretnjom pištoljem i fizičkim nasiljem, primorali Gorana da uđe u „audi“ i prisilno ga zadržali u automobilu.

-Tada su njih trojica pobegli drugim kolima i zato su do sada bili u bekstvu. Od tog dana za njima je trajala intezivna potraga - kaže izvor Kurira.

Kako je Kurir i prvog dana pisao kada se desila otmica Cvijetića, na video kameri se jasno videlo da je bilo više osoba, ali do juče policija to nije saopštavala. Čak su I građani za naš list tada rekli da su oni u prvom mahu mislili da se radi o hapšenju od strane policije s obzirom na način hapšenja “Raširi noge I ruke, lezi dole...".

NOVI SAD NA NOGAMA ZBOG OTMICE: Uhapšeni policajci i narko-diler!

Krimos do krimosa

Inače Goran Kovačević zvani Goranac (43) bio je meta kada je bila pucnjava na Niku Uskokovića (38) u januaru ove godine u sačekuši ispred Osnovne škole „Đura Daničić“, kada su nepoznati napadači otvorili vatru na džip

„rendžrover“ kojim je upravljao.

- Uskoković je vozio džip sa zatamnjenim staklima koji je u vlasništvu Gorana Kovačevića zvanog Goranac. Meta ovog obračuna bio je upravo Goranac, kome je Uskoković šurak, odnosno oženjen je njegovom rođenom sestrom. Inače, oni su iz ekipe Nenada Stevića, čija je devojka Teodora Kaćanski ubijena greškom na sličan način - kaže naš izvor.

Goran Kovačević Goranac bio je hapšen 2010. zajedno sa 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe. On kao vođa i ostali su se 2012. godine nagodili sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju proizvodnje „skanka“ za područje Vojvodine, u zamenu za kazne zatvora od četiri do sedam i po godina, kao i trajno oduzimanje više stanova i luksuznih automobila. Goranac je tada osuđen na sedam i po godina, dok je njegov zet Niko Uskoković osuđen na četiri godine.

Dalibor Bogdanović zvani Boća (40) nekadašnji poliacajac koji sada radi kao administrativno-tehnički radnik u novosadskoj policiji u ispostavi za obezbeđenje objekata, takođe je poznat široj javnosti. On je bio i hapšen

2013.godine u Beogradu, kada je sa osmočlanom grupom, čiji je on bio vođali od Nikola V., bivšeg fudbalera i vlasnika građevinske firme, iznudili ukupno dva miliona evra Za dve godine reketiranja Nikola je iznuđivačima morao da preda 20 stanova, luksuzne automobile i oko 55.000 evra u gotovom novcu, Na Bogdanovića je 2014.godine Jovan Kecman (34) iz Novog Sada, vođa navijačke grupe Korida ispalio više hitaca, dok

je bio u društvu Marka Markuša i Markovim ocem Zoranom. Nenad Stević je nerazdvojan prijatelj Bogdanovićem.

I te noći kada je ubijena Teodora Kaćanski bio je na mesto napada kada se obavljao ubiđaj kao Stevićev drug.

Da podsetio dan nakon pokušaja otmice, Cvijetić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio pokušaj teškog ubista nad

Nebojšom Tubićem (57), zvanog Žabac,kao i da je aktivirao ručnu bombu ispod parkiranog automobila Tomislava Bokana tada direktora Javnog preduzeća „Urbanizam“ , u junu 2013. godine.

Treć uhapšeni Vladica R. je policajac u Obrenovcu i za sada se ne zna zbog čega je on bio sa ovom grupom, s obziro da se za ove prepostavlja da su hteli da se osvete za ubisto I razna ranjavanja i da saznaju ko je naručilac bio Cvijetiću.

Otvorena pandorina kutija!

Inače ova otmica se povezuje i sa ubistom Teodore Kaćanski, devojke Nenada Stević, koja je ubijena umesto njega.

Sa ovim hapšenjima otvorena je “pandorina kutija” jer sva petorica uhapšenih su samostalno vodili svoju istragu u kriminalnom podzemlju Novog Sada.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track