Najnovije vesti

KOLEGE SVEDOČILE NA SUĐENJU ŽANDARMIMA: Tvrde da su videli civile koji šutiraju i udaraju kordon

incident još bez epiloga

KOLEGE SVEDOČILE NA SUĐENJU ŽANDARMIMA: Tvrde da su videli civile koji šutiraju i udaraju kordon

Crna Hronika

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću bivšeg premijera, aktuelnog predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije na Vračaru u septembru 2014. godine.

 

Pred pocetak suđenja, sudsko veće je razdvojilo postupak prema optuženom Zlatku Gigiću koji zbog povrede Ahilove tetive duže vreme neće moći da prisustvuje suđenjima, iako su se tome protivili branioci.

 

Incident, zbog kojeg se sudi osmorici žandarma niškog odreda, dogodio se 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

 

Na današnjem suđenju saslušana su tri pripadnika tog odreda koji nisu učstvovali u incicdentu Darko Mitrović, Miloš Pešić i Bojan Cvetković.

 

Oni su svedočili da su videli civile koji šutiraju i udaraju kordon njihovih kolega, te da je bilo i fizičkog obračuna, tvrdeći da su se policajcni vojnim značkama legitimisali tek nakon incidenta.

 

Suđenje se nastavlja 20. juna, a zakazano je i za 4. jul.

 

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

 

O incidentu postoji i video zapis N1 televizije, koji su objavile gotovo svi mediji.

 

Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

 

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.
Mitroviić, kao komandant voda Žandarma, tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...