SUĐENJE MILIVOJU VUČKOVIĆU: Presuda za ubistvo Aleksandra Roganovića u Veterniku
Foto: Privatna Arhiva

VIŠI SUD U NOVOM SADU

SUĐENJE MILIVOJU VUČKOVIĆU: Presuda za ubistvo Aleksandra Roganovića u Veterniku

Crna Hronika -

Drugooptuženom Jovanu Perišiću (22), koji je optužen za pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja, sudilo se u odsustvu jer je nakon zločina pobegao

NOVI SAD - U Višem sudu u Novom Sadu juče je završen glavni pretres na suđenju Milivoju Vučkoviću (21) iz Novog Sada, koji se tereti zbog ubistva vršnjaka Aleksandra Roganovića (21) iz Veternika, a koje se dogodilo 18. septembra 2015.

Drugooptuženom Jovanu Perišiću (22), koji je optužen za pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja, sudilo se u odsustvu jer je nakon zločina pobegao.

Branilac oštećenih Roganovića rekao je da oni nisu ubili samo Aleksandra Roganovića već su izmenili život celoj porodici, da je Aleksandrova baka nedugo posle njegovog ubistva umrla od tuge za unukom jedincem, dok su sve vreme u sudnici odzvanjali jecaji Aleksandrove majke. Tužilac i odbrana oštećenih zatražili su kazne zatvora za optužene, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Podsetimo, Vučkovića i Perišića optužni akt, koji zastupa zamenica višeg javnog tužioca Slobodanka Jovičić, tereti da su u Veterniku, u Novoj 101, po prethodnom dogovoru, sačekali Roganovića u blizini njegove kuće s namerom da ga ubiju. Kada je naišao Roganović, Perišić je ispalio hitac, koji je prošao kroz roletnu komšijske kuće. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, ali su ga ova dvojica sustigla.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track