(FOTO) OPSADA KATANIĆEVE, ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Maja Adrovac došla, Beko nije, advokat Zdravkovića bolesna
Foto: Marina Lopičić

oBJEDINJENI POSTUPAK PRED vIŠIM SUDOM

(FOTO) OPSADA KATANIĆEVE, ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Maja Adrovac došla, Beko nije, advokat Zdravkovića bolesna

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje optuženima za učešće u pokušaju ubistva ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Međutim, suđenje je odmah odloženo za 10. jul jer zbog zdravstvenih problema nije došla advokat optuženog Aleksandra Zdravkovića - Milica Colić. U sud nije došao ni Beko, koji je izostanak opravdao službenim putem u inostranstvo.

foto: Marina Lopičić

Na optuženičkoj klupi naći će se Aleksandar Zdravković, koji je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva i Maja Adrovac, koja se tereti za pomaganje u izvršenju tog dela.

Oboje su se na pripremnom ročištu kratko izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, a sutra će moći detaljno da iznesu svoju odbranu.

foto: Marina Lopičić

Postupak protiv Zdravkovića i Adrovac zimus je spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je u decembru ukinuo odlobađajuću presudu Maji Adrovac.

foto: Marina Lopičić

Zdravkoviću, koji je u pritvoru, se optužnicom na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju. On je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Naime, prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

foto: Marina Lopičić

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće na Senjaku u kojoj Beko živi sa porodicom.

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana",

foto: Marina Lopičić

Beko je ranije na saslušanju u tužilaštvu rekao da bi on mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali je protestvovao što mu tužilaštvo nije omogućilo "prepoznavanje" između više lica, kako bi bio siguran.

Kod Maje Adrovac koja je bila uhapšena u julu 2015. nađeni su meci i DNK, koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to Višem sudu tokom prvog postupka nije bio dovoljan dokaz da je osudi za umešanost u pokušaj ubistva pa joj je izrekao oslobađajuću presudu u junu 2016.

foto: Marina Lopičić

Tu odluku je međutim Apelacioni sud ukinuo po žalbi tužioca i naložio da joj se ponovo sudi u istom postupku sa Zdravkovićem.

Ona je supruga Ivana Adrovca, koji se pominjao kao jedan od učesnika ovog dela ali nije zvanično osumnjičen.

(Kurir.rs/J.S./Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pokušaj ubistva Milana Beka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track