STRAVIČNO! POLICAJAC IZGAZIO DECU: Izlomljene devojčice vrištale na ulici
Foto: Milica Milovanović

NESREĆA U NIŠU

STRAVIČNO! POLICAJAC IZGAZIO DECU: Izlomljene devojčice vrištale na ulici

Crna Hronika -

Vozač „pežoa“ pokušao da izbegne nesreću, ali je zadnjim delom vozila udario devojčice na pešačkom prelazu

NIŠ - Policijski inspektor iz Niša M. K. (30) udario je službenim „pežoom 408“ na pešačkom prelazu u naselju Nikola Tesla četiri dvanaestogodišnje devojčice. Stravična saobraćajna nezgoda dogodila se juče u 7.10 sati na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske, dok su deca išla ka OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji, gde pohađaju šesti razred.

Najteže je povređena M. M., kojoj su polomljena tri zuba, a zadobila je i povredu gornje vilice. Njena drugarica T. K. ima uganuće noge, a sumnja se i na naprslinu desne ruke, dok su A. S. u E. K. prošle samo s kontuzijama.

Jezivo svedočenje

Hranislav Anđelković, očevidac nesreće, kaže da je tragedija izbegnuta za dlaku.

- Kad je vozač video da će pobiti decu, smotao je volan nalevo, ali bilo je kasno da izbegne udarac. Kako ih je udario, tako ih je razbacao, što je bilo strašno gledati. Jedno dete je ležalo na zemlji, drugi su vrištali - ispričao je Anđelković.

Na Dečju hiruršku kliniku odmah su stigli i roditelji povređenih učenica.

- Deca su prelazila ulicu u nameri da uhvate autobus do škole u Niškoj Banji. Vodile su računa, bile su na pešačkom prelazu kad su udarene. Moja ćerka je imala sreće, prošla je samo s podlivima, ali mnogo je istraumirana jer je već imala istovetan udes, od čega se jedva oporavila. Neprestano plače, ne možemo da je smirimo - kaže Slobodan S., otac A. S.

foto: Milica Milovanović

Komentarišući uzroke nezgode, Slobodan S. ističe da je nesumnjivo da je tragediji kumovala brza vožnja.

- S obzirom na to da je padala kiša i da je kolovoz bio klizav, vozač je morao da uspori, naročito pred pešačkim prelazom. Video sam da su saobraćajci odmah počeli sa uviđajem, da rade profesionalno, pa verujem da će postupati kao da je bilo koji drugi građanin u pitanju, a ne njihov kolega - rekao je otac povređene devojčice.

- S. D., majka najteže povređene M. M., nije imala vremena da se sretne sa novinarima, ali je u telefonskom razgovoru potvrdila da je veoma zabrinuta za nju.

Ogorčeni građani

- Upravo je vodimo na snimanje jer se, osim na povrede zuba i vilice, žali da je boli ruka i kičma. Ne znam detalje nesreće, samo mi je kazala da je neko vozilo stalo da ih propusti kad ih je drugi automobil udario - izjavila je S. D. Niška policija potvrdila je da je nesreću izazvao njihov pripadnik.

- Protiv M. K. biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja - saopštio je PU Niš.

Ogorčeni meštani naselja „Nikola Tesla“ juče popodne na dva sata blokirali su put Niš-Niška banja, ponovo tražeći hitno postavljanje semafora na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice.

Gradski većnik Igor Vojinović obećao im je da će najkasnije za deset dana na tom delu Bulevara biti postavljeni „ležeći policajci“, a brzina kretanja vozila biće ograničena na 30 kilometara na sat.

foto: Milica Milovanović

Kobni prelaz

NA ISTOM MESTU 2014. GODINE POGINUO DEČAK

Na mestu na kom se dogodila ova saobraćajna nezgoda pre tri godine poginuo je desetogodišnji Mihajlo Dumitru. Njega je majka vodila do škole kada ga je na pešačkom prelazu pokosio G. S., koji je osuđen na četiri i po godine zatvora. Nakon njegovog stradanja meštani tog dela Niša zahtevali su bolju saobraćajnu signalizaciju baš radi zaštite dece, ali ništa nije učinjeno.

Kurir / Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track