Najnovije vesti

PRIPADNIK MUP UMALO UBIO DEVOJČICU: Policajac mladoženja upucao dete!
Foto: Shutterstock

BRUKA

PRIPADNIK MUP UMALO UBIO DEVOJČICU: Policajac mladoženja upucao dete!

Crna Hronika

Goran Kelebuda (29) tereti se da je pogodio S. Z. (10) u ruku, prvu bračnu noć proveo u pritvoru umesto sa mladom

NOVI SAD - Goran Kelebuda (29), policajac iz Sremske Kamenice, uhapšen je zbog sumnje da je pucao na svojoj svadbi iz pištolja, a zalutali metak pogodio je S. Z. (10) dok je bila na rođendanskoj proslavi u igraonici u dvorištu susedne kuće.

Devojčica je ranjena u ruku i operisana je, dok je mladoženja prvu bračnu noć umesto s mladom proveo u pritvoru.

Krv na sve strane

Svatovi su u subotu krenuli iz kuće Gorana Kelebude u naselju Tatarsko brdo u Sremskoj Kamenici u Futog na ceremoniju venčanja.

- Mladoženja je tada pucao iz pištolja. U obližnjoj igraonici u dvorištu igralo se dvadesetak mališana. Odjednom se čulo da je nešto proletelo kroz krošnju drveta i pogodilo nesrećnu devojčicu. Dete je palo kao pokošeno, krv je počela da šiklja na sve strane. Ovo je velika bruka za policiju, mogla su da stradaju deca. Nije normalno da pripadnik MUP šenluči i ugrožava bezbednost - kažu stanari ovog naselja.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine kažu da se devojčica oseća dobro posle operacije šake.

- Devojčica je došla u pratnji rođaka i prijavljena je posekotina šake. Povreda je sanirana i devojčica je puštena kući. Međutim, posle izvesnog vremena ona se vratila s porodicom i tek tada nam je rečeno da je upucana - kažu u Institutu.

Jovan Kelebuda, otac uhapšenog mladoženje, kaže da se čekaju rezultati istrage.

- Moj sin jeste pucao, i to nije sporno. Međutim, u tom trenutku u ovom naselju, u komšiluku, bile su još dve svadbe na kojima je takođe pucano. Istraga tek treba da utvrdi iz kog je pravca stigao taj metak - kaže za Kurir Kelebuda.

Uhapsile ga kolege

Goran Kelebuda radi u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Njega su uhapsile kolege, a osumnjičen je za izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti.

- Umesto da prvu bračnu noć provede sa mladom, on je bio u pritvoru - dodaje naš izvor.

Direktor Rebić

BIĆE UDALJEN S POSLA

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da su brzom reakcijom policije identifikovali počinioci ovog krivičnog dela i, pored procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik će biti udaljen iz MUP do okončanja disciplinskog postupka.

Aleksandar Jovanović

DVA POLICAJCA UGROZILA PETORO DECE

Policajac je ne samo prekršio pravila službe nego i svesno prekršio zakon. I zato nije dovoljno što mu je određeno zadržavanje od 48 sati, niti što će biti udaljen iz MUP do okončanja disciplinskog postupka - kaže potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović i dodaje:

- Isto tako nije dovoljno ni što će u Nišu protiv policajca koji je u četvrtak pokosio četiri devojčice na pešačkom prelazu biti podneta krivična prijava. Na taj način neće biti nadoknađeno izgubljeno poverenje kod građana i sramota naneta policijskoj uniformi i znački. Očito je da su u MUP zakazali.

Kurir / Slađana Stojanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...