PRESUDA MANIJAKU: Bolesnog komšiju primoravao na seks
Foto: Shutterstock

DOBIO 30 MESECI ZATVORA

PRESUDA MANIJAKU: Bolesnog komšiju primoravao na seks

Crna Hronika -

Lj. B., koji je neoženjen i bez posla i ima jedno dete, mladića je prvi put napao 29. juna 2015, kad ga je pozvao u svoju kuću

VALJEVO - Lj. B. (39) iz Valjeva osuđen je na dve i po godine zatvora zbog obljube svog komšije (23), mladića s posebnim potrebama.

Osnovni sud u Valjevu utvrdio je da je Lj. B. iz Novog naselja primorao mladića na oralni seks i gurao mu prst u anus, a mladića, koji ima Vilijams-Bernsov sindrom, napastvovao je dva puta tokom 2015. godine.

- Mladić zbog smetnji u razvoju pohađa Dnevni boravak za osobe s posebnim potrebama, a napasnika poznaje od rođenja jer žive u komšiluku. Lj. B., koji je neoženjen i bez posla i ima jedno dete, mladića je prvi put napao 29. juna 2015, kad ga je pozvao u svoju kuću. Onda ga je odveo u šupu, gde je gurao prst u njegov anus, da bi potom pokušao da gurne i svoj polni organ, ali u tome nije uspeo - utvrdio je Osnovni sud tokom suđenja.

Do drugog napada došlo je dva dana kasnije, kada je Lj. B. namamio mladića da dođe u njegovo dvorište i odveo ga u neosvetljeni deo.

- Najpre se pomokrio, pa je potom nedozvoljene polne radnje ponovio na isti način kao i prvi put. Onda je mladiću zapretio da o tome nikome ne sme da govori. Međutim, oštećeni je, čim je došao kući, ispričao majci da je silovan, posle čega je ona pozvala policiju - ovi jezivi detalji otkriveni su tokom suđenja.

Lj. B. je na suđenju negirao sve optužbe, iako je tužilaštvo protiv njega imalo glavni dokaz - DNK na vešu mladića.

Kurir / S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track