(FOTO) ZAPLENJENI SILNI EVRI NA GRADINI I MERDARU: Krili pune džepove deviza
Foto: Carina Srbije

Pohvatani krijumčari

(FOTO) ZAPLENJENI SILNI EVRI NA GRADINI I MERDARU: Krili pune džepove deviza

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici na kontrolnom punktu Merdare sprečili su dvojicu kosovskih Albanaca u pokušaju da na Kosovo i Metohiju prokrijumčare 123.000 evra.

Uprava carina saopštila je danas da su novac pokušali da prokrijumčare vozač i suvozač minibusa nemačkih registracija, koji je prevozio šestoro putnika iz Nemačke u Prištinu.

foto: Carina Srbije

"Iako carinicima nije prijavljeno ništa sem ličnih stvari, u džepovima jakni vozača i suvozača, pronadjeno je 143.450 evra umotanih u prianjajuću foliju. Kako su izjavili, na nekoj od 'stanica' u Nemačkoj jedan muškarac im je predao novac koji je trebalo da dostave nepoznatoj osobi u Prištini", piše u saoštenju.

Dodaje se da je vozaču i suvozaču vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra dok je preostala suma privremeno zadržana.

foto: Carina Srbije

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 40.000 evra, a neprijavljeni novac putnik je nosio na sebi, dok je u jednoj torbi ostatak novca bio umotan u papirne maramice i sakriven u čarape, navodi se u saopštenju uprave carine.

Ukupno 60.000 evra pronađeno je prilikom detaljne kontrole automobila Mercedes Benz" nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovali supružnici, državljani Turske. Kako se navodi, oni su u razgovoru sa carinikom rekli da nemaju ništa da prijave.

foto: Carina Srbije

Međutim, prilikom ličnog pregleda je u putnikovom unutrašnjem džepu prsluka pronađen deo neprijavljenog novca, a potom je i u prtljažnom delu, u jednoj od torbi otkriven ostatak pomenute sume umotan u papirne maramice i sakriven u čarape.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track