FILMSKO HAPŠENJE U VALJEVU: Socijalista bežao sa 200.000 mita!
Foto: Slađana Stevanović

POTERA

FILMSKO HAPŠENJE U VALJEVU: Socijalista bežao sa 200.000 mita!

Crna Hronika -

Aleksandar Vujić Subotić, načelnik gradske uprave i funkcioner SPS, pokušao da pobegne posle primopredaje novca, sumnja se da je sa još sedmoricom učestvovao u nameštanju tendera

VALJEVO - Aleksandar Vujić Subotić (34), načelnik gradske uprave Valjeva i funkcioner SPS, uhapšen je prilikom pokušaja bekstva sa 200.000 dinara, za koje se sumnjiči da je uzeo kao mito. Pored Subotića, uhapšeno je još dvoje zaposlenih u gradskoj upravi, kao i vlasnici pet preduzeća iz Valjeva, Šapca i Novog Sada.

Oni se terete da su tokom 2017. godine nekoliko puta u postupku javnih nabavki čiji je naručilac gradska uprava Valjevo ugovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Hapšenje u centru

- Aleksandar Vujić Subotić uhapšen je prilikom preuzimanja mita od 200.000 dinara, koliko je dobio od R. Đ., zaposlenog u radnji „ Fiskal“. Subotić je pokušao da pobegne policiji, ali je uhapšen na Trgu Desanke Maksimović kad je krenuo na privatnu proslavu u jedan restoran - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Lisice su mu stavljene dok je primao novac od R. Đ. Kod obojice je pronađena veća svota novca. Nezvanično saznajemo da je Subotić primio mito od 200.000 dinara, dok se sumnja da je preostala suma koja je pronađena kod R. Đ. bila namenjena drugoj osobi. Primopredaja je obavljena u vozilu u kome je bio R. Đ. Nakon što je uzeo mito, Vujić Subotić je krenuo ka restoranu. Međutim, kada je video policajce, pokušao je da pobegne u prolaz pored nekadašnje zgrade Radio Valjeva, gde je uhapšen.

foto: Slađana Stevanović

Saradnja s BIA

Valjevska policija je ovu akciju sprovela u saradnji s BIA, a oni su nakon hapšenja više od deset sati češljali papire u gradskoj upravi.

Pored Vujića Subotića, uhapšeni su službenici gradske uprave A. Đ. (35) i T. I. (28), R. Đ. (43), direktor ‚‘Fiskala‘‘ iz Valjeva, B. S. (38) iz radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46) iz preduzeća ‚‘JAPI COM‘‘ Novi Sad, M. V. (50), direktor šabačkog preduzeća „PSC Vuković“, i A. P. (35) iz „VA gradnja 2007“ iz Valjeva.

Naprednjaci i SPS na vlasti

GRADONAČELNIK: NE MEŠAMO SE U ISTRAGU

Povodom hapšenja troje zaposlenih u gradskoj upravi oglasio se gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović (SNS), čija partija, zajedno sa SPS, čini okosnicu valjevske vlasti.

- Verujem da će odluke pravosudnih organa u daljem postupku biti donete u skladu sa zakonskim propisima. Grad Valjevo se ne meša u rad državnih organa i s tim u vezi, u toku istražnog procesa, to nećemo komentarisati - naveo je dr Gvozdenović.

Kurir / Slađana Stevanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track