MISTERIJA SMRTI ČOVEKA KOJI JE PREMINUO U ZATVORU ZBOG SMS PROTIV VUČIĆA: Porodici još ne daju nalaz sa superveštačenja i obdukcije!
Foto: Privatna Arhiva

OGORČENA FAMILIJA

MISTERIJA SMRTI ČOVEKA KOJI JE PREMINUO U ZATVORU ZBOG SMS PROTIV VUČIĆA: Porodici još ne daju nalaz sa superveštačenja i obdukcije!

Crna Hronika -

Milorad je bio zatvoren kao neko ko je pokazivao agresiju, ali ja tvrdim da ni on ni ja u životu nismo pokazali agresiju ni prema kome. Smrt moga brata je sramota za državu, kaže Dragan Nikolić

CRVENKA - Još uvek nismo dobili obdukcioni nalaz, ali ni rezultate superveštačenja, koje je bilo 2. juna, dok je moj brat još bio živ.

Milorad je bio zatvoren kao neko ko je pokazivao agresiju, ali ja tvrdim da ni on ni ja u životu nismo pokazali agresiju ni prema kome. Smrt moga brata je sramota za državu!

Ovim rečima počinje razgovor za Kurir Dragan Nikolić, brat Milorada Nikolića, koji je 14. juna preminuo u bolnici u Centralnom zatvoru.

Milorad Nikolić je bio u bolničkom pritvoru zbog pretnji koje je u SMS porukama uputio svom poznaniku, a u kojima je pominjao i predsednika države Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Kako je Kurir ranije pisao, Nikoliću je određen pritvor u bolnici kako ne bi ponovio delo i na bilo koji način ugrozio bezbednost pomenutih osoba. U zatvorskoj bolnici je bio šest meseci i nekoliko dana pre nego što je trebalo da izađe je preminuo, kako je navedeno, prirodnom smrću, usled prestanka rada srca, dok porodica smatra da je ubijen.

- Očekujem da neko pokrene istragu povodom ovog slučaja, ali kako sada stvari stoje, njemu kao da niko nije ni sudio. Čak smrt mog brata karakterišu kao sitnicu. Iskreno, voleo bih da predsednik ili ministar policije uzmu predmet mog brata na sudu i da mi objasne kako je sve ovo moglo da se desi - rekao je Nikolić i dodao da im je iz dana u dan sve teže da podnose razna saopštenja iz ministarstva i Centralnog zatvora.

Kurir / J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track