VAPAJ OČAJNE MAJKE OBEŠENOG MLADIĆA KOJEG SU MUČILI U KLADIONICI: Vučiću, šta sada da radim?
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

ubio se zbog terora

VAPAJ OČAJNE MAJKE OBEŠENOG MLADIĆA KOJEG SU MUČILI U KLADIONICI: Vučiću, šta sada da radim?

Crna Hronika -

Prošlo je 40 dana od smrti mog sina Dragana i svi ćute, da li treba da idem i kod predsednika Srbije, pita se očajna Dragana Jovićević

KRALJEVO - Porodica Dragana Miloševića (22), koji je izvršio samoubistvo nakon brutalnog prebijanja u kladionici u Kraljevu, održala je juče četrdesetodnevni pomen na groblju u Metikošima.

Podsetimo, mladića su brutalno pretukli Savo Pavlović i Predrag Milošević u novembru 2013. godine, istraga o ovom slučaju je tri godine opstruirana, a suđenje još nije završeno.

Pomenu je prisustvovao i sveštenik, koji je očitao molitvu iako je mladić sahranjen bez opela.

Ide među anđele

- Na groblju sam bio sa bivšom suprugom, sinovima i Draganovim drugovima. Sve sam uradio da mi sin ode među anđele i nadam se da je sada tamo. Moji sinovi Vasilije i Dimitrije plakali su za bratom, kao i svi okupljeni - kaže Zoran Milošević.

Majka Dragana Jovićević smogla je snage da kaže da se mnogima obraćala posle tragedije, ali da nije dobila nikakav odgovor.

- Nisam ni očekivala da će mi se neko od institucija obratiti, jer znam na koja sam sve vrata lupala. Nisam htela da idem ovako preko medija, nego preko nadležnih, ali nije ništa uspelo. Jedino mi je stigao odgovor Unutrašnje kontrole MUP, koji su naveli da je kraljevačka policija radila po zakonu. Da li treba da dođem pred Vladu i Predsedništvo i pitam Aleksandra Vučića šta da radim sad - pita se ona.

Neutešnog oca Dragana najviše boli to što niko ništa ne preduzima.

Uzaludne prijave

- Podneo sam tolike krivične prijave, ali uzalud. Novinari mi kažu da ni njima ne odgovaraju na pitanja. Siguran sam da u tužilaštvu i sudu znaju da su napravili problem i da sad ne znaju šta će - objašnjava Milošević.

On kaže da mu je jedina želja da se promeni sistem.

- Da je sudski proces na vreme rešen, sin mi ne bi bio u grobu. Ova dvojica za mene nisu kriminalci, jer kriminalci ne biju decu, oni su bede. Ne želim da još nečije dete nastrada kao moje - očajan je naš sagovornik.

Kurir / Jelena Ivić

Neumorni otac

SVAKI DAN 40 KM DO GROBLJA

Zoran Milošević kaže da svaki dan ide sinu na grob i prelazi 40 kilometara.

- Kažu ljudi imam tri sina. Ne, imam ih četiri, jer moj Dragan, iako leži u grobu, zauvek će biti moje dete. Moj sin se nije ubio zbog svoje muke, što je imao neki problem, već zbog terora koji je preživeo - kroz suze kaže Zoran.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track