ISPRAĆAJ DOBROVOLJCA POGINULOG U SIRIJI: Sašu Jojića sahranili u Moskvi na Vidovdan
Foto: Privatna Arhiva

Poginuo na ratištu

ISPRAĆAJ DOBROVOLJCA POGINULOG U SIRIJI: Sašu Jojića sahranili u Moskvi na Vidovdan

Crna Hronika -

Sahrani je prethodila liturgija u Hramu Svete Trojice u Moskvi.

NOVI SAD - Dimitrije Saša Jojić (25) iz Novog Sada, koji je poginuo na ratištu u Siriji, sahranjen je na Vidovdan, u Moskvi.

Tim povodom na Trgu Slobode u Novom Sadu je održana komemoracija u 11 časova, u isto vreme kada je Dimitrije sahranjen u Rusiji uz sve vojne počasti. Sahrani je prethodila liturgija u Hramu Svete Trojice u Moskvi.

- Pozivamo sve Novosađane, prijatelje, rodbinu i saborce, da zajedno odamo počast prijatelju i rodoljubu paljenjem sveća i polaganjem cveća na Trgu slobode - rekao je ranije jedan od Sašinih prijatelja.

On je dodao da su porodica i prijatelji iz Srbije, Rusije i RS u subotu konačno dobili potvrdu o smrti i preuzeli telo. Lesa, kako su ga zvali prijatelji, želeo je da bude sahranjen na groblju u rodnoj Foči, ali je privremeno sahranjen u Moskvi.

- U Moskvi mu žive supruga Marija i sin Mateja. Kako bi mu majka i sestra otputovale iz Novog Sada na sahranu, sakupili smo novac. Dimitrije nije bio plaćenik, kako ga neki sada nazivaju, već je bio heroj i borio se protiv islamskih terorista - rekao je prijatelj.

Postoji nekoliko verzija događaja koji su prethodili njegovoj smrti.

- Poginuo je u borbi od posledica zadobijenih tenkovskom granatom, koja je pritom ranila još nekoliko vojnika. Saborci su istakli da je Dimitrije bio jedan od najboljih vojnika i da je tog dana zauzeo čeoni položaj u grupi koja se branila od žestokog napada neprijateljske artiljerije i pešadije na položaje proruskih snaga - objasnio je sagovornik.

Kurir.rs/S. S./Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track