ŽENU UBILO DRVO Očajni otac: Bože, zašto mi uze ćerku, a ne mene?!
Foto: Privatna arhiva

Vapaj oca poginule Novosađanke

ŽENU UBILO DRVO Očajni otac: Bože, zašto mi uze ćerku, a ne mene?!

Crna Hronika -

Zla sudbina: Ovo je nepravda, da je ostanem živ, a da nje više nema, jecao je Simeon (84), otac Anđelke Škrbić (43), majke troje dece, koja je poginula kada je drvo palo na njihov auto

NOVI SAD - Ona treba da živi, a ne ja! Kako će njena deca bez nje?

Ovako je juče jecao Simeon Savić (84), otac Anđelke Škrbić (43) iz Novog Sada, koja je poginula kada je drvo palo na njihov automobil. Simeon prošao je s lakšim povredama, dok je njegova ćerka preminula na licu mesta.

Pušten iz bolnice

Do nesreće je došlo na samom ulazu u Novi Sad, kada se usled nevremena stara topola polomila i pala na automobil kojim je ona upravljala, dok se na mestu suvozača nalazio njen otac.

- Simeon je juče pušten iz bolnice. U velikom je šoku. Stalno ponavlja: „O bože, zašto nju, zašto mene nisi uzeo. Ona treba da živi, a ne ja! Kako će njena deca bez nje? Ovo je nepravda, da ja ostanem živ, a da nje više nema“ - prenosi reči starca jedna od kućnih prijateljica porodice Savić jer niko od njih nije imao snage da priča.

Radovan Škrbić, bivši suprug nastradale Anđelke, kaže da su i posle razvoda ostali u dobrim odnosima.

- Ne postoje reči kojima bih mogao opisati koliko je Anja bila dobra. Zabavljali smo se deset godina i 15 godina smo bili u braku. Užas, ne znam kako da izdržim ovu bol. Na dan kada je moja Anja poginula bio mi je rođendan. Pa zar je morala da ode kad je bila anđeo - priča očajni Radovan.

Spremala se za more

Kako dalje kaže Radovan, Anja je tog dana bila sa ocem u Budisavi kod auto-mehaničara kako bi obavila servis automobila.

- Uvek je redovno održavala automobil, a te večeri je trebalo da sa decom, sinom Nikolom (17), ćerkom Milicom (12) i najmlađim Božidarom (7), krene na more u Ulcinj. Htela je da idu kolima, ali sudbina im nije dala - kaže Škrbić.

Anja će biti sahranjena danas na novosadskom groblju u Novom Sadu.

Porodična prijateljica ne pamti se da je neko tako stradao

- Njih dvoje su bili primer ljubavi svima. Radovan je veterinar, a Anja je radila u Institutu za veterinarstvo u Novom Sadu. Toliko su se voleli da je to bilo strašno. Troje zlatne dece su dobili i eto šta je sudbina, ne pamti se da se negde tako nešto dogodilo, da neko pogine od drveta. Deca su trenutno kod oca u Kaću, u kući gde su ranije živeli svi zajedno, a posle razvoda Anja je sa decom prešla u Novi Sad - priča porodična prijateljica.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track