(VIDEO) TALAČKA KRIZA NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Pripadnici SAJ oslobađali otete putnike iz aviona
Foto: MUP Srbije

Pokazali štA znaju

(VIDEO) TALAČKA KRIZA NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Pripadnici SAJ oslobađali otete putnike iz aviona

Crna Hronika -

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) izveli su danas na aerodromu "Nikola Tesla" taktičko-pokaznu vežbi oslobađanja talaca iz aviona i autobusa.

Vežbi je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Nebojša STefanović koji je najavio da će ove godine raditi na nabavci nove opreme i uniformi za SAJ, kako bi ona bila najbolje opremljena, obučena i spremna za sve odgovore.

foto: MUP Srbije

"Mogu da kažem iz dosadašnjeg iskustva da nije bilo zadataka koji je bio njima dat, a da ga nisu rešili, pogotovo kada se radi o najosetljivijim kriznim situacijama", rekao je Stefanović.

On je rekao da se danas na aerodromu mogao videti deo aktivnosti koje sprovodi SAJ MUP-a Srbije, kao mogući odgovor za svaku vrstu ugrožavanja bezbednosti Srbije, pogotovo kada se radi o najtežim oblicima kriminala, o najtežim krivičnim delima i krivičnim delima vezanim za terorizam, navodeći da SAJ nije jedina jedinica koja se bavi tim poslovima.

foto: MUP Srbije

On je rekao da i u kriminalističkoj policiji postoje odeljenja koja se bave protiv terorizma i ekstremizma i u sadejstvu zajedno ceo MUP radi na tome da ne postoji ozbiljnija ugroženost građana Srbije.

foto: MUP Srbije

"Ovde ste mogli da vidite najobučenije pripadnike naših specijalnih jedinica, našu najelitniju jedinicu koja je demonstrirala jedan deo svojih sposobnosti da u najkraće vreme uđe u dva vozila i reši takve situacije. Ovo su modeli koje možemo da prikažemo i koje ljudi mogu da vide, ali mnogo više toga se dešava u preventivnom delovanju Policije i mnogo više ne možemo da prikažemo i mnogo više toga uradimo, da o tome nikada nećemo moći da obavestimo javnost, jer je to deo posla koji je vezan za bezbednosne aspekte koji bi ugrozili bezbednost pripadnika Policije i upozorili počinioce o tome šta Policija radi da osujeti njihovo delovanje", rekao je Stefanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 20 EPIZODA: Raketni sistem koji je oborio američki ponos F - 117A!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track