SUĐENJE ŽANDARMIMA ZA PREBIJANJE VUČIĆA I MALOG Svedok: Saslušavalo me obezbeđenje SNS
Foto: Dado Đilas, N1

vIŠI SUD

SUĐENJE ŽANDARMIMA ZA PREBIJANJE VUČIĆA I MALOG Svedok: Saslušavalo me obezbeđenje SNS

Crna Hronika -

Aleksandra Hinić, očevidac incidenta tokom Parade ponosa 2014, rekla da su joj Andrej Vučić i Predrag Mali izgledali kao navijači koji su došli da izazovu nerede

BEOGRAD - Aleksandra Hinić, koja je bila očevidac incidenta između braće Aleksandra Vučića i Siniše Malog tokom održavanja Parade ponosa 2014, ispričala je juče u Višem sudu u Beogradu da se svih detalja posle tri godine ne seća, kao i da su je i do sada „sve službe ove države maltretirale“.

- Za mene je to bio samo incident, a izgleda da je bilo mnogo više od toga. Posle tog događaja, mislim da ne postoji institucija u ovoj državi koja me nije ispitivala. Dolazili su iz MUP, BIA, Vojne obaveštajne agencije, privatno obezbeđenje - rekla je Aleksandra Hinić, vlasnica kafića u blizini.

foto: N1

Na pitanje advokata Vladimira Vučinića čije privatno obezbeđenje ju je ispitivalo i da li su imali legitimacije, svedokinja je odgovorila da je reč o obezbeđenju Srpske napredne stranke.

- Nisam videla nijednu legitimaciju, ni MUP ni SNS, pokazivali su neke značke, ali ja nemam pojma šta one znače. Samo su me maltretirali - rekla je ona.

Kako se juče prisetila u sudnici, na dan održavanja Parade ponosa kordoni policije nisu propuštali nikoga osim stanara okolnih zgrada. Prisutni u kafiću, kako je rekla, primetili su dolazak Andreja Vučića i trojice muškaraca, ali tada nisu znali o kome je reč.

- Komentarisali smo: „Baš da vidimo da li će njih da puste.“ U našim očima, izgledalo je kao da nailazi grupa navijača - rekla je ona, a na insistiranje da objasni zbog čega su ih tako okarakterisali, objasnila je:

- Nisu imali navijačka obeležja, niti su pevali pesme, ali nisu imali ni knjige ni indekse pod miškom, nisu mi izgledali kao intelektualci. Bili su krupni i kratko ošišani, nama su delovali kao navijači ili neko kome je rečeno da treba da bude haosa na Paradi ponosa. Izvinjavam se unapred oštećenima ako se naljute zbog ovoga - rekla je ona.

Hinićeva je objasnila da te ljude nikada pre nije videla, kao i da zbog parkiranih automobila ne zna kako je sve počelo niti ko je tuču otpočeo, ali da zna da je došlo do koškanja, odgurivanja i da je „policija tukla“.

Da su tukli - tukli su

NE ZANIMAJU ME ZAKULISNE RADNJE

Svedokinja je juče više puta ponovila da su od incidenta prošle tri godine i da svih detalja ne može da se seti.

- Čovek je pretučen i gotovo. Te zakulisne radnje me ne zanimaju - rekla je svedokinja, koja nije htela da odgovori na pitanje advokata da li je politički aktivna „jer je to njena privatna stvar“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza da Vučić strahuje od Kurira i da preti distributerima!

Kurir / Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track