ODUZEO SEBI ŽIVOT JER JE MISLIO DA JE ZGAZIO DEČAKA Roditelji: Nije trebalo da se ubije zbog našeg deteta!
Foto: Velja Lukić, Vladimir Milovanović

VOZ RODITELJI DEČAKA KOJI JE POVREĐEN U NESREĆI

ODUZEO SEBI ŽIVOT JER JE MISLIO DA JE ZGAZIO DEČAKA Roditelji: Nije trebalo da se ubije zbog našeg deteta!

Crna Hronika -

Branislava i Slavicu Jeremić šokirala vest da se Zoran Janković bacio pod voz nakon što je kolima udario i teško povredio njihovog sina Željka (16), koji je u bolnici u veštačkoj komi

KNIĆ - Ne krivim čoveka koji je kolima udario mog Željka, nije trebalo da se ubije. Meni je važno da mi je dete živo, da je došao kod nas da razgovara, mi bismo ga sprečili da izvrši samoubistvo - kaže za Kurir Slavica Jeremić (42) iz Goločela, majka Željka Jeremića (16), koga je kolima udario Zoran Janković (40).

Podsetimo, posle nesreće koja se dogodila proteklog vikenda Janković je priveden u policiju na trežnjenje, gde je navodno dobio informaciju da je dečak na samrti. Nakon izlaska iz policijske stanice, Janković se zbog griže savesti uputio ka pruzi i legao pod voz.

Teške povrede

U porodici Jeremić juče je vladala neverica zbog Zoranovog samoubistva i brige za Željkov život, jer se dečak trenutno nalazi u KC Kragujevac, u veštački izazvanoj komi, s hematomom mozga, prelomom ruke, noge, kuka i karlice.

- Pričaju po selu da mi se dete bacilo pod kola, ali to je laž. Deca su se igrala i Zoran je naišao kolima i udario Željka. Druga deca su zvala Hitnu pomoć iz Knića, koja mi je detetu spasla život. Zoran je u policiji pričao da ga nije ni video, već je samo osetio udarac. Priča se da je vozio sa 1,98 promila alkohola u krvi i bez svetala, ali ja to ne znam - kaže Branislav Jeremić, Željkov otac.

Osim povređenog Željka, Branislav i Slavica imaju i osamnaestogodišnjeg sina i četrnaestogodišnju ćerku.

- Videli smo Zorana u bolnici posle nesreće, ali nismo mu lošu reč rekli. Nismo mi krivi za njegovo samoubistvo - dodao je Branislav.

Plač majke

U kući Zorana Jankovića u Ljubiću juče su se čuli lelek i plač. Majka Divna Janković zapomagala je nad kovčegom mrtvog sina.

- Bolje da si u tamnici završio nego da si otišao u večnu tamnicu. Što si to uradio, crni sine, kako nisi pomislio na majku i oca. Ne vodite ga iz kuće, ne ostavljajte me samu - grlila je majka sinovljev kovčeg dok su je rođaci pridržavali da ne padne u nesvest.

foto: Vladimir Milovanović

Šok i neverica

SAHRANJEN U VUČKOVICI

Zoran je sahranjen juče na lokalnom groblju u Vučkovici, u prisustvu nekoliko stotina ljudi. Komšije unesrećene porodice kažu da je Zoran bio dobar čovek i da im nije jasno zbog čega se odlučio na takav korak.

- Njega su posle nesreće priveli na trežnjenje i pustili sledećeg jutra. Nije ni dolazio kući, odmah je otišao na prugu. Priča se da je legao na šine i pokrio se lišćem da ga mašinovođa ne bi video. Bio je odlučan da se ubije zbog griže savesti. Nije trebalo da mu u policiji kažu da je dete na samrti - rekle su komšije.

Kurir / Jelena Pronić

Foto: Vladimir Milovanović, Velja Lukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja