Čume: Sudija čita moja pisma iz zatvora
Foto: Dado Đilas

LJUBIŠA BUHA PONOVO OPTUŽUJE

Čume: Sudija čita moja pisma iz zatvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume optužio je juče Sinišu Babića, sudiju koji vodi postupak protiv njega zbog falsifikovanja dokumenata za ukradeni „ferari“, kao i ugrožavanja sigurnosti bivše supruge i pripadnika njenog obezbeđenja, da je otvarao i čitao njegova privatna pisma iz pritvora, u kojem je 21 mesec, i zatražio njegovo izuzeće!

Buha je rekao i da sudija ne brine o njegovom zdravlju, „jer je prethodni put suđenje prekinuo tek kad se on gotovo srušio“.

- Moja deca su iz publike gledala kako im otac traži pomoć, a vi ne reagujete - obratio se Buha sudiji.

Prethodno je, podsetimo, suđenje prekinuto jer je Buhi, dok je puna četiri sata obrazlagao zahtev za izuzeće zamenika tužioca u tom postupku, pozlilo.

Iako je optuženi juče trebalo da nastavi da govori o razlozima zbog kojih smatra da je tužilac pristrasan u njegovom slučaju, on to nije učinio, već je zatražio i drugog sudiju.

Zamenik trećeg osnovnog tužioca Nenad Stefanović, posle svega, Buhino ponašanje je okarakterisao kao „nečuveno i usmereno na odugovlačenje postupka, koji je u završnoj fazi“, i sam zatražio svoje izuzeće, ukoliko je to jedini način da se suđenje nastavi.

Kurir / J. S.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track