PRESUDA DARKU ŠARIĆU: 3 meseca robije za lažnu hrvatsku ličnu kartu
Foto: Dado Đilas

Suđenje u Centralnom zatvoru

PRESUDA DARKU ŠARIĆU: 3 meseca robije za lažnu hrvatsku ličnu kartu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Narko bosu Darku Šariću danas je izrečena presuda kojom je proglašen krivim i osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo podstrekivanja na izdavanje lične karte na tuđe ime.

PROCES PRED TREĆIM OSNOVINM SUDOM: Darku Šariću sude zbog lažnih hrvatskih dokumenata

Reč je o trećoj tački optužnice kojom ga je Tužilaštvo teretilo. Prve dve tačke u međuvremenu su zastarele.

Suđenje Šariću održano je u Centralnom zatvoru pred većem Trećeg osnovnog suda. Odbrana je tražila oslobađajuću presudu. Po izricanju presude, osuđeni Šarić nije ništa komentarisao.

Podsetimo, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Šarića kojim ga tereti za tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo da se Šarić osudi na osam meseci zatvora. On se tereti da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš. Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša. Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

(Kurir/M. Ivanov/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track