SUĐENJE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Komunicirali preko mejla „Marinko Rokvić“
Foto: Privatna Arhiva

SUĐENJE

SUĐENJE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Komunicirali preko mejla „Marinko Rokvić“

Crna Hronika -

Šifra nam je bila „more“, ispričao je, između ostalog, Vojnović

BEOGRAD - Miloš Vojnović, optužen da je 2013. ubio Miloša Vidakovića u Budvi, juče je pred Specijalnim sudom ponovio svoj ranije dat iskaz zbog toga što je u međuvremenu sklopio sporazum o svedočenju s tužilaštvom u zamenu za zatvorsku kaznu od deset i po godina.

Vojnović je već priznao da je ubio Vidakovića, kao i da je bio član kriminalne grupe Miloša Delibašića i sada pokojnog Slobodana Šaranovića, a u jučerašnjem iskazu još jednom je objasnio kako su tekle pripreme za ubistvo, kao i samo ubistvo, ali i šta se dešavalo posle likvidacije.

- Komunicirali smo preko mejla, ali nismo slali poruke, nego smo napravili mejl i šifru i poruke smo jedni drugima ostavljali u draft, pa kad se poruka pročita, obriše se. Znam da nam je mejl bio Marinko Rokvić, pa još nešto, ne mogu da setim tačno šta, jer je samo Marinko Rokvić već bilo zauzeto. Šifra nam je bila „more“ - ispričao je, između ostalog, Vojnović, koji je ponovio i svoja saznanja o ubistvu Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu.

Optuženi Miloš Delibašić zatražio je juče od sudije da mu ukine pritvor, ali je sudija taj predlog odbio.

- Razlog je to što sam čuo da je juče čika Milanu, Milanu Radonjiću, ukinut pritvor, uz obrazloženje da je u njemu proveo tri i po godine. Evo, i ja sam u pritvoru već treću godinu, pa ako bi i meni mogao da se zameni nekom blažom merom - rekao je Delibašić.

Kurir / M. I.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić sa 600.000 evra hteo da ućutka Velimira Ilića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track