Sloba zaplakao za mrtvim drugovima

Kurir u poseti povređenom kadetu

Sloba zaplakao za mrtvim drugovima

Crna Hronika -
Dobro sam, hvala bogu, rekao je Slobodan Petrović, pitomac koji je preživeo eksploziju. Kadet se oporavlja u rodnom Vlasovu kod Raške

RAŠKA - Dobar dan, ja sam Slobodan Petrović!Ovim rečima, na seoskom putu u naselju Vlasovo kraj Raške, dočekao nas je juče momak širokih ramena, čvrstog oficirskog stiska ruke, ali sa senkom tuge preko očiju. Slobodan je jedan od sedmoro pitomaca Vojne akademije koji su teže i lakše povređenih u eksploziji koja je u ponedeljak ugasila živote Filipa Milojevića (24) i Miline Miletić (23).- Kadet Slobodan Petrović?- Jeste, ja sam. Dobro sam, hvala bogu, juče sam došao kući - odgovorio je.I to je bilo sve što je mogao da nam kaže.- Hvala vam što ste došli, što brinete za moje zdravlje, ali ne mogu ništa više da kažem, ni ja ni majka Gordana. Razumite nas - rekao nam je.Ipak, iza Slobodanovog uveta videli smo malu ranu, nemo svedočanstvo o tome koliko je bio blizu kad se dogodila kobna eksplozija na Pasuljanskim livadama. Kad smo Slobodana pitali za Folipa i Milinu, oči su mu se u trenu napunile suzama. Zaćutao je, a zatim se bez reči okrenuo i otišao.Nije bilo mira u Vlasovu još od prošlog ponedeljka i prve vesti da je dvoje kadeta poginulo na Pasuljanskim livadama.- Kako je bilo njegovoj majci, ocu, znaju samo oni. Strašno je bilo za sve nas, a kamoli za njih. Srećom, posle smo čuli da je Sloba bio desetak metara od mesta eksplozije i da samo zato nije teže stradao - rekao nam je drugi komšija.- Došli su sinoć kući Sloba i njegova majka, mirno, tiho, reč nisu prozborili. Vidimo da je Slobi teško zbog pogibije drugova, zbog svega što je preživeo - kažu u Vlasovu.

Milina Miletić
Milina Miletić

Filip Milojević
Filip Milojević

Bez slikanjaSlobodan Petrović juče, po povratku iz Beograda, nije želeo da se fotografiše s majkom Gordanom za novine.- Nemojte, ne mogu. Shvatite me - sve je što nam je tiho ali odsečno rekao.

Ministar bez komentaraMinistra Dragana Šutanovca pozvali smo juče kako bi prokomentarisao reči Tomislava Milojevića, oca nastradalog kadeta Filipa, da će svi prisutni na sahrani njegovog sina skupiti novac da kupe vojsci detektor da se slična tragedija ne ponovi, kao i da želi da zapali državnu zastavu koju je dobio od predstavnika vojske, ali to neće učiniti zbog svog sina.- Ministar ne želi to da komentariše - rečeno je iz kabineta Dragana Šutanovca.(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track