EVO ŠTA SE STVARNO DESILO NA ZAKINTOSU: Srbi štitili devojku, a optuženi za TEŠKO UBISTVO AMERIKANCA (22)!

Detalji kobnog obračuna u grčkom letovalištu

EVO ŠTA SE STVARNO DESILO NA ZAKINTOSU: Srbi štitili devojku, a optuženi za TEŠKO UBISTVO AMERIKANCA (22)!

Crna Hronika -

ZAKINTOS - Grk, Bosanac i šestorica Srba osumnjičeni su za teško ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22), koji je u noći između četvrtka i petka pretučen nasmrt u poznatom letovalištu Laganas, na ostrvu Zakintos.

Nezvanično, uhapšeni Srbi su Miloš Ilić (18), Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22), iz Novog Sada, Beograda, Obrenovca i Žitorađe.

Protiv svih uhapšenih podneta je krivična prijava za teško ubistvo, odnosno ubistvo s predumišljajem, a odluku o tome doneo je nadležni tužilac, koji je nakon privođenja saslušao sve osumnjičene. Sedmorica Srba i grčki državljanin trebalo bi sutra da budu sprovedeni iz pritvora na saslušanje pred istražnim sudijom, gde će imati priliku da iznesu odbranu.

Misteriozna konobarica

- Navodno, Amerikanac je slikao selfi s konobaricom, koja ga je zbog toga odgurnula. Tada su se umešali Srbi i barmen Giorgos Skijadopulos i došlo je do tuče. Ubistvo je izazvalo veliki revolt, pa se uhapšeni nalaze pod jakim merama obezbeđenja - navode mediji.

Mladić S. G., svedok obračuna, ispričao je medijima da naši državljani nisu krivi, kao i da je do nesporazuma došlo zbog devojke, ali nije pominjao konobaricu.

On je naveo da je do incidenta došlo kad je Amerikanac ispred bara prišao jednoj devojci, koja ga je potom odbila.

- Na nekih deset metara ispred bara bila je jedna devojka. Dok je prolazio krenuo je da flertuje s njom, na šta je ona rekla da je ostavi na miru. On je nju uhvatio i isekao nekako, izgleda da je imao neki prsten, nešto tako. Devojci je krenula krv, zbog čega mu je grupa Srba i prišla - rekao je on.

Početak sukoba

Svedok, koji inače radi u baru ispred kojeg se dogodila tragedija, navodi da je Amerikanac nakon toga bacio flašu i isekao jednog Srbina po licu.

- Oni su krenuli ka njemu, na 50 metara su ga sustigli, udarili ga nekoliko puta i on je nezgodno pao i udario glavom - dodao je očevidac.

Svedok koji je razgovarao s medijima naveo je da mladić s britanskim pasošem koji je udario Hendersona potiče iz Bosne, kao i da se zove Amir Omerdžić.

- On ne radi ovde, svake godine je na odmoru. Policija je uzela snimke iz bara, koji dokazuju ko je udario Amerikanca. Obračuni te vrste ovde se često dešavaju zbog velikog broja turista - dodao je svedok S. G., ističući da srpski državljani nisu odgovorni za kobni epilog tuče.

Jelena Ivić

Univerzitet u Arizoni

IZRAZILI SAUČEŠĆE

Nastradali Bakari Henderson studirao je na Univerzitetu u Arizoni. Direktor ovog univerziteta Robert Robins izrazio je saučešće zbog smrti mladića u saopštenju fakulteta.

- Znam da govorim u ime cele univerzitetske zajednice kad izjavljujem najdublje saučešće Bakarijevoj porodici - rekao je Robins.

Roditelji Hendersona

RADIO JE U GRČKOJ

Roditelji preminulog mladića izjavili su da je njihov sin u Grčkoj radio na snimanju fotografija za svoju modnu liniju.

- Bakari je voleo da provodi vreme s porodicom i prijateljima, da putuje i upoznaje nove ljude. Uživao je u novim poslovnim poduhvatima i bio je inspiracija svima - rekli su Hendersonovi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SNIMAK TUČE NA ULAZU U GRČKU, KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU! Čak 10.000 Srba i Makedonaca čeka satima na prelazu Evzoni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track