NOVO SUĐENJE INSPEKTORIMA ZBOG NAPADA NA NOVINARKU: Ponovo u sudnici Višeg suda u Vranju
Foto: Printscreen

NOVA ODLUKA

NOVO SUĐENJE INSPEKTORIMA ZBOG NAPADA NA NOVINARKU: Ponovo u sudnici Višeg suda u Vranju

Crna Hronika -

VRANJE - Viši sud u Vranju ukinuo je presudu kojom se policijski inspektori N. J. iz Vranja i M. V. iz Novog Sada oslobađaju za krivično delo ugrožavanje sigurnosti novinarke Tanje Janković.

Krivično veće vranjskog Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Nada Čović, odlučilo je da ukine prvostepenu oslobađajuću presudu i da se predmet vrati na ponovno suđenje Osnovnom sudu. U obrazloženju Višeg suda navedeno je da je prvostepena presuda doneta uz „bitne povrede Krivičnog zakonika“.

Viši sud je naveo i da sudija Osnovnog suda Ljiljana Nikolić, koja je donela prvostepenu presudu, nije obrazložila na koji način je sud izvršio uvid u dva CD na kojima su snimci sigurnosnih kamera, niti kako je sud ocenio ove dokaze, zbog čega je predmetnoj sudiji naloženo da ponovo izvede dokaze i oceni ih.

Zora Dobričanin, advokat novinarke Tanje Janković, izjavila je da je očekivala takvu odluku suda.

- S obzirom na to da nisu bile sprovedene sve neophodne procesne radnje i nisu bili izvedeni svi dokazi neophodni za utvrđivanje činjeničnog stanja, ja sam, pišući žalbu, i očekivala da drugostepeni sud ispravi tu grešku prvostepenog suda i predmet vrati na ponovni postupak - rekla je ona.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI SRAMOTA: U Srbiji bolje biti starleta ili batinaš nego profesor !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track