AGONIJA PORODICE ČOVEKA KOJI JE UMRO POSLE SMS PROTIV VUČIĆA: Brat Milorada Nikolića: On bi bio na slobodi da neko nije rešio da ga ubije!
Foto: Zorana Jevtić

SUD Očaj Porodice Nikolić iz Crvenke

AGONIJA PORODICE ČOVEKA KOJI JE UMRO POSLE SMS PROTIV VUČIĆA: Brat Milorada Nikolića: On bi bio na slobodi da neko nije rešio da ga ubije!

Crna Hronika -

Zašto je, uprkos mišljenju veštaka, Milorad Nikolić mesecima bio pritvoren u zatvorskoj bolnici, gde je na kraju pod misterioznim okolnostima preminuo, pitanja su koja more njegovu familiju

CRVENKA - Nalaz superveštačenja koji smo dobili pre nekoliko dana dokazao je da smo bili u pravu. Da je moj brat mogao da bude na slobodi, i da bi i danas bio živ, da neko nije rešio da ga ubije!

Ovim rečima Dragan Nikolić komentariše nalaze superveštačenja zdravstvenog stanja njegovog brata Milorada Nikolića, koji je 14. juna pod misterioznim okolnostima preminuo u zatvorskoj bolnici. Podsetimo, Nikolić je uhapšen zbog navodnih pretećih SMS poruka koje je prošle godine slao poznaniku, a u kojima je pominjao tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojšu Stefanovića. Optužen je za ugrožavanje sigurnosti i smešten u bolnicu, gde je utvrđeno da pati od šizofrenije.

Brat preminulog Milorada i dalje misli da mu je brat s namerom zatvoren i da ovi nalazi samo potvrđuju da je nesrećni čovek nepotrebno proveo šest meseci u zatvorskoj bolnici.

- Milorad nije bio opasan, on nikome ništa nažao ne bi učinio, to su i sami zaključili, ali, nažalost, on više nije među živima. Najpre su ga onesposobili lekovima i ubili držanjem u neosnovanom pritvoru. Pričao mi je da su ga stavili u sobu sa čovekom koji je ubio majku. Slomili su ga u svakom pogledu i to samo zato što je bio zaljubljenik u istinu i pravdu. Nekome to nije odgovarala, a saznaćemo i kome, jer mi je taj ubio brata. Superveštačenje je potvrdilo mišljenje veštaka koje je doneto četiri meseca ranije. Tih četiri meseca moj brat je mogao da bude kod kuće i bio bi živ - priča Dragan Nikolić.

On dodaje da je zbog svega ogorčen.

- Bolelo ga je što postoje nerešena ubistva i sve ono u šta se naš narod pretvorio zarad novca i nekih poena. Prodaću sve što imam da istinu otkrijem do kraja - kaže on.

Jelena Rafailović

Mišljenje veštaka

MILORAD JE MOGAO DA SE LEČI SA SLOBODE

U podnesku lekara Specijalne zatvorske bolnice od 22. februara 2017. navedeno je da je Nikolić reagovao na terapiju i da je njegovo stanje bolje. Sudu se predlaže da se Nikoliću izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja na slobodi i navodi se da treba da ide na redovne kontrole.

Istog dana brat i majka su izjavili da mogu da se staraju o Miloradu, međutim, tužilaštvo je tražilo superveštačenje, koje je obavljeno 2. juna, a koje je potvrdilo prethodno mišljenje.

Izjave Milorada Nikolića

Policijska stanica Kula, 14. decembar 2016: Milorad je izjavio da je slao poruke, ali da mu namera nije bila da ikoga ugrozi, da je hteo da izrazi svoj stav o stanju u državi i da komentariše većinu aktuelnih događaja u Srbiji.

- Objašnjavam da se dogodilo ubistvo pevačice, da su ubijeni vojnici, tj. gardisti, ali da se ništa povodom toga ne dešava, tj. da niko ne trpi posledice tih radnji... Takođe napominjem da sam deo tih poruka slao, a da sam ih prethodno od drugih ljudi dobijao, te sam ih samo prosledio na nekoliko adresa - izjavio je pokojni Nikolić. Dan kasnije u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu Milorad je objasnio da mu je namera bila da njegove poruke dođu do „velikih ljudi“.

- Kad sam napisao da će Stefanović biti ubijen sledeće godine, u pitanju je bila metafora, koju pritom nisam ja izmislio. Smatram da to nije pretnja i molim vas da me pustite kući - rekao je nesrećni čovek dan pre jezivog pritvora, u kojem je proveo šest meseci i preminuo.

Inače, čovek koji je prijavio Milorada zbog problematičnih poruka nedelju dana kasnije je izjavio u Osnovnom tužilaštvu u Vrbasu da je prijavio nepoznat broj telefona s kog su mu stizale sumnjive poruke, i to prvo Telenoru, pa na njihov savet i policiji. Kad je saznao da je Milorad slao poruke, objasnio je da poznaje čoveka, da mu je prijatelj i da se ne oseća ugroženim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track