TRAGEDIJA: Preminuo radnik koji je teško povređen u fabrici u Lučanima
Foto: Youtube Printscreen

TRAGEDIJA: Preminuo radnik koji je teško povređen u fabrici u Lučanima

Crna Hronika -

Radnik fabrike M. I. (55), teško povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio pre dva dana u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ u Lučanima, preminuo je danas u Vojnomedicinskoj akademiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je najdublje saučešće porodici preminulog radnika. Saučešće porodici izjavio je i načelik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

foto: Printscreen/Ministarstvo Odbrane

Ministar Vulin je ranije danas obišao mesto nesreće u fabrici u Lučanima i razgovarao sa predstavnicima komisije koja se bavi utvrđivanjem uzroka i okolnosti ove nesreće.

Ministar odbrane je danas naredio i da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u svim fabrikama odbrambene industrije i nadzor mera protivpožarne i bezbednosne zaštite na radu.

foto: Printscreen/Ministarstvo Odbrane

Ministar se potom sastao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Bojan Zrnić i direktor fabrike „Milan Blagojević - namenska“ Radoš Milovanović.

Podsetimo, požar je izbio u petak uveče ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva. U požaru je teško povređen i radnik M. M. (26), za čiji se život lekari i dalje bore.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sve nesreće koje su se dogodile u vojnoj industriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track