Zapaljen automobil novinarke Kurira!
Foto: KURIR

Monstruozan napad u Novom Sadu

Zapaljen automobil novinarke Kurira!

Crna Hronika -
Dvojica mladića polila benzinom „alfa romeo“ Zorice Radulović , pa ga zapalila! Plašim se za svoj život, kaže naša koleginica

NOVI SAD - Državo, reaguj!Novinarki Kurira Zorici Radulović (29) zasad nepoznati monstrumi su na parkingu u Ulici Polita Desančića, u centru Novog Sada, zapalili automobil „alfa romeo“! Policija veruje da su napadači auto najpre polili benzinom, a vatra je zahvatila i „jugo“ parkiran pored vozila Radulovićeve.Požar su u petak oko 23.20 sati, kako saznajemo, izazvala dvojica maskiranih mladića, koji su pobegli kroz lavirint uličica u tom delu grada. - Video sam mladiće koji su na glavama imali kapuljače, tako da im se lica nisu mogla jasno videti. Prišli su vozilu, iz flašice istresli neku tečnost, a potom ga zapalili - rekao je za Kurir jedan od očevidaca.Naša koleginica od juče je u velikom šoku!- Policajci su uzeli moju izjavu. Rekla sam im s kim sam u poslednjih godinu dana bila u konfliktu i ko mi je pretio, bilo direktno bilo indirektno! Posle ovog događaja plašim se za svoj život! Samo nekoliko minuta pre eksplozije ušla sam u zgradu. U tom trenutku mogla sam i ja da budem u kolima. Prethodno sam sedela u kafiću i trebalo je da dovezem drugaricu, ali je, na sreću, došla s drugom. Ko god da je ovo uradio, neka mu je na čast! Dočekala sam da izlazim iz stana i da moram da se osvrćem i gledam koga ima na ulici - plačući je pričala naša koleginica.Osim Zoričinog automobila, plamen je zahvatio još jedno vozilo.- Ne mogu da verujem da se ovo dešava u 21. veku! Nažalost, i ovo je dokaz da se vraćamo u devedesete. Najgore od svega je što se to desilo u samom centru grada, koji je prekriven kamerama, nedaleko od Skupštine Vojvodine - rekla je potresena Zorica Radulović.

APRIL 2007 - Nepoznate osobe bacile su „kašikaru“ na kuću novinara Vremena Dejana Anastasijevića. Povređenih nije bilo.♦ SEPTEMBAR 2005 - Bivši policajac Ljubinko T. osuđen je na godinu dana zatvora zbog toga što je bejzbol palicom pretukao novinara Vladimira Mitrića, dopisnika Večernjih novosti iz Loznice.

Redakcija dnevnih novina Kurir

Zorica Radulović
Zorica Radulović

Kamere ne pomažuUlica u kojoj je bio parkiran automobil novinarke Kurira nalazi se svega tridesetak metara od ulaza u zdanje Skupštine Vojvodine. Na zgradi pokrajinskog parlamenta postavljene su kamere, ali policija od njih neće imati velike koristi jer su usmerene ka ulazu u zgradu Skupštine, a ne prema mestu na kojem je bio parkiran zapaljeni automobil.

Motiv nepoznatMotiv paljenja automobila novinarke Kurira još nije utvrđen. Policija veruje da je ovaj događaj u vezi s poslom koji obavlja Zorica Radulović, ali ne isključuju ni mogućnost da je „alfa“ greškom zapaljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja