UBISTVO NA ZAKINTOSU ZBOG NJE JE DOŠLO DO TUČE: Danica odlučuje o sudbini Srba!
Foto: Privatna Arhiva

ONA JE HOSTESA ZBOG KOJE JE IZBILA TUČA

UBISTVO NA ZAKINTOSU ZBOG NJE JE DOŠLO DO TUČE: Danica odlučuje o sudbini Srba!

Crna Hronika -

Ono što naša državljanka bude rekla na sudu presudno će uticati na odluku da li će petorica mladića osumnjičenih za smrt Amerikanca završiti na robiji ili na slobodi

foto: Printscreen

ZAKINTOS - Danica Vukmirović (26), srpska hostesa zbog koje je došlo do tragične tuče na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin Bakari Henderson (22), ključni je svedok ubistva!

Danica je dosad dva puta davala iskaz u okviru istrage, a njeno svedočenje moglo bi da bude presudno za petoricu srpskih momaka kojima je određen pritvor.

Kako prenose grčki mediji, Danica je devojka koja je kobne večeri došla u klub „Barkod“ u Laganasu u društvu Amerikanaca, a haos je nastao kada je ona napravila selfi sa sada pokojnim Hendersonom.

Raskrvarili joj bradu

Srpkinja, koju su nazvali „fatalnom plavušom“ prvi iskaz je dala policiji 7. jula oko 17.30, nekoliko sati nakon zločina.

- Ona je ukratko ispričala šta se desilo u klubu pre tuče, kao i šta se desilo nakon što je pokojni Amerikanac istrčao iz kluba. Tada je rekla da se ne seća baš svih detalja jer je bila pripita - prenose grčki mediji. Kasnije je dopunila iskaz i naglasila da se ne seća da je iko od osoblja kluba „Barkod“ udarao Hendersona. Prema njenoj priči, sve je počelo kada ju je jedan Srbin pitao zašto se slika sa crncem, pored toliko Srba, a zatim razmenio nekoliko reči sa Hendersonom i opalio mu šamar.

- Bakari mu je uzvratio udarivši ga flašom u glavu, staklići su se razleteli po klubu. Počela je tuča. Bakari me je slučajno udario laktom u bradu i raskrvario me. Počela sam da plačem i otišla sam do svog druga Amira kako bih mu rekla da ide da razdvoji momke - ispričala je Danica.

Amir Omerčić, koji je radio kao obezbeđenje kluba „Barkod“, tada je izašao iz kluba da pronađe zavađene momke.

Ne poznaje uhapšene

- Posle nekog vremena i ja sam izašla da vidim šta se dešava. Bakari je ležao na ulici, bio je bez svesti i krv mu je curila iz očiju. Neko, ne sećam se ko, davao mu je veštačko disanje. Želim da dodam da nisam primetila da se iko od osoblja kluba umešao u tuču ili da su udarili nekog - rekla je Danica, koja je pregledala i snimke sa sigurnosnih kamera i prepoznala neke aktere događaja.

- Uhapšene Srbe ne poznajem. Na snimcima prepoznajem barmena i Amira, kao i sebe. Barmen, koji nosi košulju sa leopard printom, sprečava momke da udaraju Bakarija koji leži na ulici, a Amir je u crno-belom dresu i priča sa mnom na ulici - ispričala je Srpkinja.

foto: Privatna Arhiva

ČINJENICE

Grčka policija je nakon ubistva Bakarija Hendersona uhapsila ukupno devet osoba zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je on nasmrt pretučen

Među uhapšenima su grčki barmen i Amir Omerčić, britanski državljanin poreklom iz BiH, koji je bio izbacivač u klubu, kao i sedmorica Srba

Dvojica srpskih državljana Nenad Jovanović (22) i Siniša Petrović (22) pušteni su iz pritvora uz kauciju i vratili su se u Srbiju

Miloš Ilić (18), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Dušan Ranković (33) čekaju početak suđenja u grčkom pritvoru, koji može da traje i 18 meseci

Advokat

BEZ REŠENJA SEDE U PRITVORU

Zora Dobričanin Nikodinović, advokatica Dušana Rankovića i Miloša Ilića, kaže da je juče razgovarala sa klijentom.

- Verovali ili ne, nijedan od njih sve do juče nije primio nikakvo rešenje ni o zadržavanju, niti o određivanju pritvora - rekla je advokatica za Kurir.

Kurir / Marija Ivanov

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track