UTAPANJE BRAĆE NA SREBRNOM JEZERU: Još se ne zna ko je kriv za smrt dečaka!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

ISTRAGA U TOKU

UTAPANJE BRAĆE NA SREBRNOM JEZERU: Još se ne zna ko je kriv za smrt dečaka!

Crna Hronika -

U Osnovnom sudu u Velikom Gradištu nastavljeno je suđenje zbog utapanja dvojice dečaka, braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića iz Trske kod Rače, koje se dogodilo 11. septembra prošle godine.

Odbrana osumnjičenih iznela je predloge za određena veštačenja, što je sudija odbio, pa sledi njihovo podnošenje žalbe. Naredni glavni pretres održaće se 12. septembra.

Zbog sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, optužnica je podignuta protiv Zorana J., direktora OŠ "Karađorđe" iz Rače, Miloša G., trenera školskog fudbalskog kluba, i bračnog para iz Niša, Dragana S. (65) i Milanke S. (64), koji je dečacima iznajmio pedaline.

Za krivično delo za koje se oni terete zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Direktor i trener terete se da nisu vodili računa o bezbednosti đaka koje su poveli na utakmicu u Veliko Gradište, a vlasnici pedalina da su ih iznajmili maloletnicima, i to bez zaštitnih prsluka.

Braća Stefan i Nikola utopili su se u Srebrnom jezeru dok su se vozili na pedalini, na kojoj su bili sa još četvoricom drugova. U jednom trenutku Stefan je pao u vodu, pa je brat skočio za njim da mu pomogne, ali su ubrzo obojica potonula, jer su bili neplivači. Za njima je skočio jedan njihov drug, pokušavajući da ih spase, ali u tome nije uspeo.

Podsetimo dvojice braće iz jezera su izvukli ronioci Žandarmerije, istog dana kad su i potonuli. Odmah su predata porodici radi sahrane, jer obdukcija nije naložena, pošto je bilo nesumnjivo da je smrt nastupila usled utapanja.

(Kurir.rs/Večernje novosti/D.N.)

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: ŠOKANTNO! Oko 200 bombaša samoubica pripremljeno za napade po Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track