Monstrumi, mogla su i deca da nastradaju!
Foto: KURIR

Ponovo ubistva na ulicama

Monstrumi, mogla su i deca da nastradaju!

Crna Hronika -
Eksplozija u kojoj je raznet Boško Raičević dogodila se u jednoj od najprometnijih ulica, u blizini vrtića, srednje škole i fakulteta

BEOGRAD - Krvoproliće.Brutalna likvidacija Boška Raičevića (42), rođaka Andrije Draškovića, po svemu je ličila na egzekucije kakve su obeležile devedesete godine! Raičević je raznet u eksploziji bombe, najverovatnije postavljene ispod njegovog „sitroena“ u Ulici cara Dušana na Dorćolu, a pravo je čudo da u eksploziji nije bilo više poginulih budući da se ubistvo dogodilo usred dana u jednoj od najprometnijih beogradskih ulica, u neposrednoj blizini vrtića, Vazduhoplovne akademije i Defektološkog fakulteta!- Ne znam šta da vam kažem, osim da je ovo jezivo! U jednom trenutku sam mirno radila, a u sledećem sam ležala ispod pulta i spasavala živu glavu! Od detonacije je pukao izlog, staklići i delovi tela su leteli po ulici, a parčići ljudskog mesa su uleteli u radnju! Mnogo sam se uplašila, ovo nisam ni na filmu videla - priča radnica iz salona nameštaja koji se nalazi preko puta semafora na kojem se Boško Raičković zaustavio u trenutku kada je njegov „sitroen“ odleteo u vazduh.Stanar zgrade ispred koje se dogodila eksplozija rekao je da je bio u stanu u momentu kad su kola eksplodirala.- Krenuo sam iz kupatila u sobu, a od siline eksplozije odleteo sam na krevet i popucala su mi stakla na prozoru! Odmah su se začule još tri slabije detonacije! Plamen u početku nije bio veliki, ali je iznenada buknula vatra, koja je zahvatila i obližnje drvo - ispričao je vidno uznemireni stanar zgrade.Devojka Boška Raičevića, koja je u trećem mesecu trudnoće, skrhana je bolom i na lekovima je.- Raičevićevi roditelji su došli iz Budve i s njom su u stanu na Dorćolu. Devojka je u šoku, veoma je potresena i nije u stanju da daje izjave ni u policiji - kaže izvor Kurira.Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je ubistvo Boška Raičevića pokazalo da organizovani kriminal ipak nije iskorenjen!- Problem je što se gotovo nikad ne dolazi do naručilaca ubistava, već se hapse samo egzekutori. Na policiji je da utvrdi ko je naručilac, da li se ubijeni bavio narkoticima, trgovinom ljudima, kockarnicama ili trgovinom oružjem - kaže Nikolić.On dodaje da je ovo ubistvo identično onima iz devedesetih godina.- Sličnost je velika. Najpre smo imali likvidacije rafalima iz automobila u pokretu, a od 1995. godine su popularni bombaški napadi - zaključio je Nikolić.

Boško Raičević
Boško Raičević

Štitio Crnogorce na KosovuBoško Raičević je rođen u Prištini i važio je za zaštitnika Crnogoraca na Kosovu. Posle rata i bombardovanja Jugoslavije živeo je u Budvi.- Tokom boravka u Crnoj Gori, Raičević nije imao konflikte ni s jednom od grupa iz crnogorskog podzemlja. Spekulisalo se da je 1999. godine bio uključen u neku od vojnih jedinica na Kosovu. Potom se preselio u Budvu, a od 2006. je bio u Beogradu - kaže izvor Kurira.

Željko Ražnatović
Željko Ražnatović

Osveta za likvidaciju Arkana?Policija i dalje utvrđuje motive ubistva Boška Raičevića.- Proveravamo da li je u ubistvo umešan neko od naslednika „zemunskog klana“ Luke Bojovića. Poznato je da je postojao sukob između Raičevićevog rođaka Andrije Draškovića i Luke Bojovića. Draškovićevo ime pominjano je posle ubistva Arkana i on je povezivan s ljudima koji su ubili Arkana, ali nikad nije bio osumnjičen za bilo kakvu umešanost u atentat. Ipak, mnogi Draškovićevi saradnici ubijeni su poslednjih godina - kaže izvor Kurira iz istrage.Policija ne isključuje ni mogućnost da iza ubistva stoji neko drugi.- Proveravamo listinge Raičevićevog telefona, s kim je bio u kontaktu... Zasad nemamo podataka da mu je neko pretio - kaže naš sagovornik.

Brano u Beogradu?Brutalno ubistvo u Beogradu odjeknulo je i u Crnoj Gori.- Pominje se da će u Beograd doći i Brano Mićunović kako bi izjavio saučešće porodici - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track